Koleksiyonlar İzmir'de sergilenecek

Modern ve çağdaş sanatlardaki çalışmalarıyla dikkat çeken ve bu alandaki ilk özel müze olan İstanbul Modern Sanat Müzesi'ne ait koleksiyonlar 10 Ocak'tan itibaren İzmir'de sergilenecek.

Türkiye'nin teknik altyapısı en güçlü merkezi olan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin (AASSM) açılış etkinliği olarak, İstanbul Modern Sanat Müzesi koleksiyonundan derlenen, çağdaş sanat tarihinde yer edinen sanatçıların önemli eserleri bir araya getiriliyor. 

AASSM sadece konser salonlarıyla değil, köprüyle birbirine bağlanan ve üç kata yayılan sergi salonlarıyla da dikkat çekiyor.

Küratörlüğünü İstanbul Modern Sanat Müzesi Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu'nun yaptığı sergide, modernleşmenin en önemli kavramlarından birisi olarak öne çıkan "soyut" ile insan bedeninin merkezî öğe olarak yorumlandığı figüratif eserler ve videonun kullanıldığı çağdaş sanat örnekleri yer alıyor.

Birbirinden farklı dinamiklerin izlerinin sürülebileceği sergi, kendine özgü bir gelişim sergileyen modern ve çağdaş sanatımızı kavrayabilmek için anahtar niteliği taşıyor. 30 eseri kapsayan sergi, 10.00 ile 18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri