BBP'den mi, AK Parti'den mi derken...

Gamsız Celal'ın siyaset sahnesindeki ikinci denemesi de olmadı

Ordu'da sanat hayatına başlayan ve unutulmaz karakterleri canlandıran en çok da Gamsız Celal tiplemesi ile hafızalarda yer edinen Ahmet Yenilmez'in siyaset sahnesindeki denemeleri sanat sahnesindeki kadar başarılı olamadı. 

Ordu'ya belediye başkanı olarak hizmet vermek istediğini açıklayan Yenilmez, kendisini aday göstermek isteyen Büyük Birlik Partisi'nden aday olmadığı gibi AK Parti'den da aday adayları arasında yer almadı. 

Yenilmez, kısa bir süre önce aday adayları belirlenmeden önce yaptığı açıklamada AK Parti'den Ordu Belediye Başkanlığı'na aday olmak istediğini, Başbakan Erdoğan ile kimyasının uyuştuğunu, konuşmadan göz göze gelerek bile anlaşabildiklerini söylemiş, memleketine yapmak istediği hizmetler olduğunu aktarmıştı. 

Arzu ettiği şartlar oluşmadığı için aday adaylığını açıklamayan Yenilmez, bir önceki yerel seçimlerde Büyük Birlik Partisi'nden ilk sıradan meclis adayı olmuş baraja takılarak seçilememişti. 

Yenilmez'in partisinden başkan adayı olması için ilk hareketi başlatan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Metin Gündoğdu da Yenilmez'in özel durumuna dikkat çekiyor. 

Onun Türkiye'ye mal olmuş bir sanatçı olduğunu aktaran Gündoğdu, "Bu isimleri buna göre değerlendirmek gerekir. Ahmet Yenilmez bizim her zaman sevdiğimiz, takdir ettiğimiz bir isimdir. Bizimle, genel başkanımızla beraberdir. Bir başka partiden adaylığı düşünmüş olsa bile bu değişmez. Biz zaten Türkiye'deki partileri o parti bize karşı bu parti değil diye görmüyoruz." diye konuştu.

AK Parti Ordu İl Başkanı Oktay Çanak da, sanat alanında başarılı çalışmalara imza atmış bir ismin Ordu'dan çıkmış olmasının kendilerini memnun ettiğine belirtiyor. 

Aday adayı olması halinde bunun da memnuniyetle karşılanacağını aktaran Çanak, "Ancak böyle bir talep gelmedi. Bizim aday adaylığı için hazırlanan süre doldu. Biz bir taleple kendisine gitmedik çünkü o zaman diğer aday adaylarına karşı bir haksızlık yapmış olurduk. Ama eğer adaylık talebi gelse idi bütün uygulamalar yerine getirilirdi." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri