Erzurumlu Efe olayına bir de böyle bakın

TV’lerin peşinden koştuğu Erzurumlu Efe’yle ilgili yayınlar çocuk istismarı olarak değerlendirilirken “Efe medya ve aile kurbanı olmasın” çağrısı yapıldı.

Son haftalarda sosyal medya ve TV’lerde sık sık yer verilen Erzurumlu Efe’yle ilgili yayınlara Milli Gazete’den tepki geldi.

Gazete, Efe’nin durumunu “çocuk istismarı” olarak değerlendirirken, “Efe medya ve aile kurbanı olmasın” çağrısı yaptı.

Milli Gazete’nin Aile-Yaşam sayfasında “Erzurumlu Efe medya ve aile kurbanı olmasın” başlığı altında yayınlanan yazı şöyle:

Erzurumlu Efe medya ve aile kurbanı olmasın“Yaklaşık üç gündür sosyal medyanın her köşesinde Efe’yi görüyorum ve durumdan aşırı rahatsızım. Yer aldığı çocuk programından sonra ilginin fazlalaştığını gören aile, çocuğun adına hemen bir facebook “hayran” sayfası ve instagram “hayran” sayfası açmışlar. Efe’ye “Sizi seviyorum, beni takip edin.” vs. gibi cümleleri ezberlettirip, videoya çekip bunu paylaşıyorlar.

Ayrıca çocuk obez, güçlükle konuşuyor ve cümlelerini bitirirken en az üç kere boğuluyormuş gibi nefes alıp veriyor, her şeyi yemek olarak görüyor. Çok acil bir şekilde diyetisyen eşliğinde düzene oturtulmalı yeme alışkanlığı ancak gördüğüm kadarıyla, aile, Efe’nin bu haliyle (obez ve izlediğim kadarıyla ayrıca kaba, söylemleri hiç hoş değil ona değinmiyorum bile.) insanlara sevimli geldiğini düşündüğü için o dala basmıyorlar bile. Bu bir çocuk istismarı.
Son zamanda karşımıza çıkan instamom, socialmom’lardan farksız. İnstagramda, çocuğunun uyanmasından tutun da gece yatağa girmesine kadar paylaşan bir anne, fotoğrafların ona getirdiği beğeni sayesinde şu an bir çocuk programında sunuculuk yapıyor, ayrıca kitap yazmış, içeriği ne kadar doğru-tutarlı bilmiyorum. İstismar ettiği çocuğunun eline bebek bezi verip, bez markasının reklamını yapanlar; “Biz bu yoğurttan yiyoruuussss..» diyerek yine çocuğunun eline yoğurt tutuşturup bundan para alanlar… Ve daha birçok şey… Aşırı rahatsızım bu durumdan. Çocuklarını istismar etmelerinden ayrı, doğum yaptıktan sonra kendilerini “A’nın annesi, B’nin annesi” diye tanımlamalarından ayrı rahatsızım. Tabii burada sadece anneler değil, babalar da aynı oranda suçlular gözümde. Ancak instagram›da daha çok «mom»lar ile karşılaştığımızdan örnekleri onlar üzerinde belirttim. Gına geldi artık.
Bir de bunun bir istismar olduğunu söylediğimde “Çocuk o çocuk, bu nasıl vicdansızlık, saçmalama, ne kadar yanlış düşünce” gibi cevaplar alıyorum ki zaten bu ebeveynler de bu kişilerden güç alıyor.” çocuğun siyasete bulaştırılması, sloganlar attırılmasına da değinmek gerek... Çocuğun daha sağlıklı bir yaşam elde etmesi açısından, ailesinin ve medyanın onu kullanmasına bir dur demek adına yardımlarınızı bekliyoruz.”

Milli Gazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri