Filistin acısı “Maskeliler”le sahnede

İsrail'in, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları üçüncü haftasına girerken, Filistin halkının yaşadığı acıya Kocaeli'nde de büyük tepki yağıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Filistin meselesini anlatan oyununu ağır bombardıman altındaki Filistin halkı için sahneliyor. 

Filistin sorununu İsrailli bir yazarın kaleminden ve farklı bir gözle yansıtan oyun, Şehir Tiyatroları kadrolarına yeni alınan oyuncular tarafından sahneleniyor. 

Oyun, yarın Halk Eğitim Sahnesi'nde perde açacak. Oyunda Şehir Tiyatroları kadrolarına alınan 3 yeni oyuncu rol alıyor. 3 yeni oyuncu bir yandan ilk sahne deneyimlerini yaşarken, diğer yandan da böylesine önemli bir oyunda rol almanın heyecanını yaşıyor. Oyunda 3 Filistinli kardeşi Şehir Tiyatrosu'na yeni katılan Cemal Aldıç, Levent Muratoğlu ve Utku Oğuz canlandırıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu "Maskeliler", Filistinli üç erkek kardeş arasında bir kasap dükkanında geçen, gerek örgüt içi gerekse aile ilişkileriyle biçimlenen hesaplaşmaları trajik bir üslupla anlatıyor. 

Oyun, savaşın, kardeşlik bağlarını bile koparan ezici baskısına, insanları nefret ve şiddet içinde birbirinden uzaklaştırmasına çok iyi bir örnek olarak gösteriliyor. 

Güncel ve politik bir oyun olan, temalarını Filistin gerçekliğinden alan "Maskeliler"in en önemli özelliği ise bir İsrailli yazar olan İlan Hatsor'un kaleminden çıkması.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri