Kavaflar Çarşısı gerçek kimliğine kavuşuyor

Konak Belediyesi ekipleri, tarihî Kavaflar Çarşısı'nın restorasyonunu kısa sürede tamamlamak amacıyla gece gündüz çalışıyor. 2 ekibin akşam başlattığı çalışmalar, sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor.

Birçok tarihî yapıyı günümüze kazandıran belediye, son olarak geçen aralık ayı başında, 80 yıllık Kavaflar Çarşısı'nda restorasyon başlattı. Çatı tamiratıyla başlayan çalışmalar, esnafı zarara uğratmamak amacıyla iki vardiya halinde yapılıyor. 

Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ, sabaha kadar yürütülen çalışmalar sonucunda işyerlerinin yağmurlarda zarar görmeden çatı tamiratının tamamlandığını söyledi.

Fevzipaşa Bulvarı üzerinde bulunun ve inşa yılı 1929 olan çarşının, bugüne kadar ayakta kalmayı başaran çatısının onarımları yapıldı. 

İhtiyaca göre çeşitli eklentilerle orijinalliğini kaybeden tarihî çarşıda her şey ilk haliyle korunarak yenilenecek. Pencereler ve pencere kenar süsleri değişecek, korkuluklar orijinal haliyle yapılacak, alt yapı yenilenecek, elektrik, su ve telefon hatları zemine alınarak kablo kirliliğine son verilecek.cıhan

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri