Bebeklerde gazı önlemek için...

'Bebeklerde gaz sorununu önlemek için tüketilen gıdalara dikkat edilmeli'

Bebeklerde sıklıkla görülen gaz sorunun ilaçlarla tam olarak tedavi edilemediğini belirten uzmanlar, annenin gaz yapıcı yiyecek ve içeceklerden uzak durmasının çok önemli bir tedbir olduğunu vurguluyor. 

Anne-babanın uykularını kaçıran ve bebeklere acı çektiren gaz sorunu hakkında annelere önerilerde bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Turgay Baz, gaz sancısının annenin tükettiği gıdalara göre değiştiğini söyledi. 

Bebeğin ağız yoluyla alınan besinin bağırsaklarda parçalandığı sırada ortaya bir miktar gaz çıktığını anlatan Dr.Baz, bağırsaklarda kalan bir miktar gazın bebeğe büyük sancılara neden olduğunu kaydetti. 

Doktorlarca gaz giderici olarak verilen ilaçların hiçbirinin yüzde 100 yararı olmadığını ifade eden Baz, şöyle konuştu: "Bebeklerde gaz sorunu 5-6 aya kadar devam eder. Gaza neden olan maddelerin başında inek sütünde bulunan ve bağırsakta parçalanamayan beta laktoglogulin maddesidir. Annenin inek sütü tüketmesi halinde bu madde bebeğe geçiyor. Bunu önlemek için annenin 6 aya kadar inek sütü içmemesi daha doğru olacaktır. Bunun dışında gaz yapıcı diğer gıda ve içiceklerden de annenin uzak durması gereklidir. Tüketilen gıdalara dikkat edilmesi durumunda bebeklerin gaz sancıları büyük oranda önlenmiş olacaktır."cıhan

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri