AGD ve EHAD'den sadayı Kur'an yarışması

Anadolu Gençlik Derneği, yarışmaların en güzelini düzenliyor. Yaptığı faaliyetlerle milletimizin manevi kalkınmasına yardımcı olan AGD, Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD)'ın katkılarıyla Kur'anı Kerim'i güzel okuma yarışmasının ikincisini düzenliyor.

AGD Genel Merkez Hanım Komisyonu'nun geleneksel hale getirilen bayanlar arası 'Sada-yı Kur'an' yarışmasının 2'ncisi için hazırlıklar başladı. Mudakkes kitabımız Kuran-ı Kerim'i güzel okumaya teşvik etmek amacıyla düzenlenecek yarışmaya sadece hanımlar katılabilecek.

Bu yıl Anadolu Gençlik Derneği ve Evrensel hafızlar Derneği'nin ortaklaşa düzenleyecekleri yarışma AGD Şube Hanım Komisyonları aracılığıyla yürütülecek. 15 yaşından büyük bütün hanımların katılabileceği ikinci Sada-yı Kur'an yarışmasında yarışmacılar, Kur'an-ı Kerim'in tümünden sorumlu olurken, yarışma esnasında yine hanımlardan oluşturulacak jürinin belirlediği yeri okuyacaklar.

Yarışma için hafızlık şartı aranmayacak. Son başvuru tarihi 27 Şubat 2009 olan yarışmaya katılmak isteyen hanımlar, AGD'nin ülke genelindeki şubelerin Hanım Komisyonlarından bilgi alabilecek. Elemelerin ardından Sada-yı Kur'an Yarışması'nda dereceye girenler sertifika ve değişik hediyelerle ödüllendirilecek. Yarışmanın finali Haziran ayında AGD Genel Merkezi'nde yapılacak. Sada-yı Kur'an Yarışmasının 1.cisi 2006 yılından yapılmış ve 57 ilden 2522 hanım yarışmacı olarak katılmıştı. Bu yıl katılımın daha fazla olması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri