Ücretsiz sema gösterisine ilgi

Vatandaşlar ücretsiz sema gösterilerine yoğun ilgi gösteriyor

Konya Mevlana Kültür Merkezi'nde her cumartesi gerçekleştirilen ücretsiz sema programlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Sema programlarını izlemek için her cumartesi yurt içi ve yurt dışından şehre çok sayıda ziyaretçi geliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun ortak organizasyonu olan ücretsiz sema programları ilgiyle izleniyor. Sema gösterileri 2006 yılından bu yana her hafta Cumartesi akşamı saat 20.00'de yapılıyor. Hz. Mevlana'nın Vuslat Yıldönümü etkinlikleri ile birlikte 2006 yılında 110 bin 856 kişinin izlediği sema gösterilerini bir sonraki yıl 170 bin 955 kişi takip etti. Sema gösterilerini 2008 yılında ise yaklaşık 100 bin kişinin izlediği öğrenildi. Gösterilere Konyalıların dışında yerli ve yabancı turistler ilgi gösteriyor. Bazı tur firmalarının, gezi programlarını sema gösterileri nedeniyle cumartesi gününe denk gelecek şekilde ayarlama yaptığı belirtildi. 

Mevlana Kültür Merkezi'nde her Cumartesi gerçekleştirilen ücretsiz sema programlarının yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilginin bu yıl da devam edeceğini bildirdi. Mevlana Kültür Merkezi'ndeki sema programlarının aslına uygun olarak icra edildiğine değinen Akyürek, "Ücretsiz sema programlarını izlemek için her cumartesi yurt içi ve yurt dışından şehre ziyaretçi akını oluyor. Bu, şehir adına güzel bir gelişme. Her Cumartesi düzenlenen ücretsiz sema gösterilerini tur operatörleri de programlarına dahil ediyor. Konya esnafı ve otel işletmecileri de programlardan son derece memnun. Hazreti Mevlana'nın hoşgörü mesajını insanlara iletmeye devam edeceğiz.'' diye konuştu.

Ailesiyle birlikte sema gösterisini izlemek için gelen Ahmet Çakmak, gösteriden oldukça memnun olduğunu ifade etti. Normalde ailesiyle birlikte böyle bir etkinliğe katılmak için bütçesinin yetmediğini söyleyen Çakmak, ücretsiz olduğu için çocuklarıyla birlikte geldiğini belirterek, farklı bir hafta sonu etkinliği olduğunu aktardı. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri