“Komik adam(!)”dan haddini aşan sözler!

Ergenekon davası, turnusol kağıdı görevi görmeye devam ediyor. Kanlı, karanlık yapılanmayı destekleyenler kervanına oyuncu Müjdat Gezen de katıldı.

Ergenekon’un medya üssü gibi çalışan Avrasya Televizyonu’na önceki gece telefonla bağlanan Müjdat Gezen, “Bu hukuka saygım yok” dedi. Gezen, şunları söyledi: “Şu ana kadar telefonla katılanlar hukuka saygı, hukuka saygı diye hukuka saygıdan bahsettiler. Benim böyle bir hukuka hiç saygım olmadığını belirtmek isterim. Çünkü bu siyasi hukuk. Bunların Türk halkını aptal yerine koymasına asla tahammülüm yok. Ben bir mizahçıyım, ben dilime geleni değil, aklıma geleni söylüyorum. Aklıma gelen de şudur: Bu bir hukuk değildir.”

“HİTLER DÖNEMİ GİBİ”YMİŞ!
Soruşturma kapsamında yürütülen faaliyetleri de eleştiren Gezen, “Oranın aranması, ötekinin tutuklanması Hitler devrinde, Mussolini döneminde olan şeylerdir. Ama bunun bir siyasi hukuk olduğunu görmezden gelmek de doğrusu etik ve mantıklı değil. Ben korkunun ecele faydası olduğunu sanmıyorum. Hiçbir yerle bağım olmadığı için rahat konuşuyorum” dedi. 

SONLARI 27 MAYIS...
Konuşmasının son bölümünde Adnan Menderes ve arkadaşlarını katleden 27 Mayıs darbesine sözü getiren Müjdat Gezen, gelişmelerin endişe verici olduğunu iddia etti. Tarihten ders alınması gerektiği tehdidini de savuran Gezen, “Allah sonlarını 1960'a benzetmesin. Benim dileğim o” diye konuştu.

MEHMET YILDIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri