Kayseri'de 2008'de sanat rüzgarı esti

Kayseri'de 2008 yılında, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde, tiyatrodan konsere, konferanstan şiir dinletilerine, kültür turlarından şenliklere kadar 187 gün etkinlik düzenlendi.

2008 yılı Kültür Sanat Etkinlikleri'ni değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, sosyal ve kültürel hayatın canlanması adına önemli işler yaptıklarını ifade ederek, "Son dört yıldır büyük atılım halindeyiz ve Kayseri'de kültür sanat etkinlikleri deyince akla gelen ilk kurum haline geldik. Geride bıraktığımız yılda çok çeşitli dallarda yüzlerce etkinlik gerçekleştirildi. Tiyatro gösterileri, konserler, şiir dinletileri, sinema şenliği, Ramazan Geceleri, Moskova Sirki gibi kültürel ve sosyal programların yanı sıra konferanslar, seminerler, esnaflarımızı çağın getirdiği yeniliklere hazırlayan toplantılar, Kültepe Kaniş-Karum ve Çanakkale Kültür Turları, gibi eğitsel faaliyetlerle dolu bir yıl geride kaldı. Bunların yanı sıra bu şehirde yaşayan çocuklarımızın gençlerimizin Kayseri'yi ve Kayseri'nin değerlerini tanımalarına yönelik olarak hazırladığımız 'Kayseri'nin Örnek Simaları' ve 'Yaşadığımız Kent Kayseri' konulu programlar büyük ilgi gördü. Ayrıca gurbetçi çocuklara yönelik olarak Kayseri'yi ve kültürünü tanıtma programı düzenledik. Şehrimizdeki okulların yanı sıra Antalya, Konya, Gaziantep, Samsun, Malatya ve Muğla'dan da okulların katılımıyla ulusal platforma taşıdığımız Liselerarası Tiyatro Festivalindeki oyunlarını yaklaşık 20 bin kişi izledi. Artık gelenekselleşerek edebiyat çevresinde kendisine önemli bir yer edinen ve Türkiye'nin önde gelen şair ve yazarları ile Kayserili şair ve yazarların birlikte yer aldığı 3. Erciyes Şiir Günleri'ni düzenledik. Yaşar Özel, Bedia Akartürk, Serap Mutlu Akbulut, Ümit Tokcan gibi Türk Müziğinin seçkin isimlerini Kayserili müzikseverlerle, ünlü tiyatro sanatçıları Tekin Akmansoy ile Zihni Göktay'ı da Kayserili tiyatro severlerle buluşturduk. 2008 yılında üçüncüsünü düzenlediğimiz 'Yaz Sineması Keyfi' ile Kayserililere hem nostalji yaşattık hem de sıcak yaz akşamlarına renk kattık. Ramazan etkinliklerini özel olarak düzenlenmiş bir tır ile başta kenar semtler olmak üzere çeşitli semtlere giderek yaklaşık 100 bin hemşerimize hem eski Ramazanları yaşattık hem de Ramazanın ruhuna uygun programlar gerçekleştirdik. Sıcak yaz akşamlarını eğlenceli hale getiren Mahallemizde şenlik var programı hemşerilerimizden büyük ilgi gördü. Avusturya'dan Viyana Müzik Topluluğu Kayseri'de konser verirken Mehter Takımımız Kore'de yaklaşık 15 bin kişiye bir program gerçekleştirdi.2008 yılında gerçekleştirdiğimiz tiyatro gösterilerini yaklaşık 20 bin kişi izledi. Bu ve burada saymamız mümkün olmayan bir dizi etkinlikle 1 yılın tam 187 gününü dolu geçirdik. Neredeyse iki güne bir etkinlik düşüyor. Buradan yola çıkarak rahatlıkla söyleyebiliriz ki Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'de kültür ve sanat etkinliklerine damgasını vurmuştur." dedi.


KÜTÜPHANELERDEN 216 BİN KİŞİ YAYARLANDI

Açıklamasında konservatuar, kütüphane ve Kent Müzesi bünyesinde yapılan faaliyetlere de değinen Başkan Özhaseki, "16 bölümde eğitim gören 2.000 öğrencisiyle Konservatuarımız, adeta kültür sanat etkinliklerinin lokomotifi oldu. Türkiye'nin ilk dijital müzesi olan Kent Müzesi'ni 2008 yılında toplam 104.030 kişi gezdi. Belediyeye ait 3 kütüphaneden ise geçen yıl 216 bin 286 kişi yararlandı. Belediye olarak kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerinin her alanında hizmet üretmeye gayret ediyoruz." diye konuştu. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri