Kahramanmaraş'ta fotoğraf gösterisi

Kahramanmaraş Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSAD)’nin konuğu olarak şehrimize gelen Mersin Fotoğraf Derneği üyesi, fotoğraf sanatçısı Tahir Özgür’ün sunduğu gösteri büyük ilgi gördü. Özgür’ün dört yıldır çektiği f

Anadolu’ya ilk gelen Türkmen aşiretlerinden olan Sarıkeçililer, yaklaşık bin yıldır değişmeyen göçer yaşamını günümüzde de sürdüren son topluluk. İlkbaharda Mersin sahillerinden yola çıkıp Karaman ve Konya’nın dağlarına uzanan ve kışa doğru tekrar sahile dönen Sarıkeçililerin göçünü fotoğraflarla belgeleyen sanatçı, gösterisinden sonra da izleyicilerin sorularını cevapladı. Soru-cevap şeklinde bir saatten fazla süren konuşmalar, Anadolu’nun kültürel zenginliğinin önemli bir unsuru olan göç geleneğinin yaşatılması konusunda yoğunlaştı. 1050 yılından itibaren Anadolu’ya gelen ve o tarihten bugüne kadar göçer hayatı sürdüren Sarıkeçililerin er geç yerleşik hayata geçmek zorunda kalacaklarını söyleyen Tahir Özgür;  daha önce iskân edilen aşiret mensuplarının uyum sorunu yaşadıklarını örneklerle anlatarak, onların yaşama kültürüne uygun bir iskân politikası uygulanması gerektiğini ifade etti.

İnsanı hüzünlendiren ve bilgi veren güzel bir gösteri ve sonrasında oluşan sohbet ortamından çok memnun kalan izleyiciler, gecenin sonunda KAFSAD’a teşekkür ederek bu tür etkinliklerin sürdürülmesi dileğinde bulundular.

Halil İbrahim Tutak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri