Somuncu Baba Dergisi’nin 100. sayısı çıktı

Somuncu Baba Dergisi; ilim kültür ve edebiyat alanında, güzel tasarımıyla, zengin muhtevasıyla gönüllere hitabeden bir aylık dergi olduğunu artık ispatlamış durumdadır. 

Hiçbir maddî kaygı ve çıkar amacı gütmeden, büyük bir özveri ile hazırlanan derginin okurunu çoğaltmak, başkalarına tavsiye etmek, büyük bir hizmet olacaktır. 

100. sayısında bütün sayıların arşivi olan bir cd ve 48 sayfalık bir özel ekle çıktı okur karşısına. Özel ekte, Bülent Arınç'tan İskender Pala'ya, Nevzat Yalçıntaş'tan Sadık Yalsızuçanlar'a pek çok isim dergi ile alâkalı görüşlerini dile getiriyor. Birkaç örnek verilecek olursa Somuncu Baba Dostları şunları söylüyor;

*

Bugüne kadar ilim, kültür ve edebiyat alanında seviyeli, kaliteli ve faydalı yayınlarında bulunan Somuncu Baba Dergisi’ni 100. sayısına ulaşması vesilesiyle kutluyorum.  Şimdiye kadar emek veren ve dergi yayıncılığını milletimize hizmet kabul eden değerli yöneticiler, bundan sonra da arkasında seçkin yazarların ve okuyucuların gücünü hissedecektir.

Türkiye’de eğitim, sağlık ve benzeri sosyal alanlarda milletimize faydalı hizmetlerde, bulunan Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı’nı ve kıymetli Mütevelli Heyet Başkanı’nı tebrik ediyorum.

Somuncu Baba Dergisi’ne yayın hayatında uzun ömür ve başarılar diliyorum.

Bülent ARINÇ 22. Dönem TBMM Başkanı

*

Anadolu’muzda bir meşale misali kültür dünyamıza ışıklar saçan, Somuncu Baba Dergisi’ni beğenerek takip ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

İsmet YILMAZ Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı

*

Somuncu Baba, taşrada yeşeren edebiyat ve kültür tarhının zarif çiçekleriyle güzel renkler ve ıtırlar kazandırdı edebiyat dünyamıza. O bir özel isimden öte derinlikli bir misyonun adı olarak anılacak zannederim. Yolunuz açık olsun.

Prof. Dr. İskender PALA İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi

Özel ekin takdiminde Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı H. Hamideddin Ateş de derginin 15 yıl içinde okunan, okunması tavsiye edilen bir neşriyat haline geldiğini söylüyor. Osman Hulusi Efendi'nin "Allah için herkese hürmet et de sev sevil/ Her göze diken olma sünbülü ol gülü ol " nasihatini düstur olarak benimseyen dergi, son sayısının kapağına ise Orta Asya'nın medeniyetinin hatıralarını taşıyan "Asya'nın kubbeleri"ni taşımış. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri