Bağdat Köşkü'nü Erdoğan açıyor

Restore edilen Bağdat Köşkü Başbakan Erdoğan tarafından açılıyor

Topkapı Sarayı içerisinde yer alan Bağdat Köşkü, 2 yıllık bir çalışmanın ardından restorasyonu tamamlanarak İstanbul'un kültür mirasına yeniden kazandırıldı. 370 yıllık köşk onarıldıktan sonra bugün Başbakan Erdoğan tarafından ziyarete açılacak.

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından üstlenilen restorasyon çalışmaları için 1 milyon 387 bin 452 TL harcandığı açıklandı. Projesi ve uygulaması İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü denetiminde yapılan Bağdat Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları 8 Eylül 2006 tarihinde başlayıp 23 Temmuz 2008 tarihinde tamamlanmıştı. 

İstanbul İl Özel İdaresi daha önce de İstanbul 2010 Kültür Başkenti projesi kapsamında Bab-ı Hümayün, Arkeoloji Binası Klasik Bina, Revan Köşkü, Adalet Kulesi ve Divit Odası, Adalet Kulesi ve Kubbealtı, Sünnet Odası, Hekim Odası, Ağalar Cami, Alay Köşkü, Jandarma Kara Mustafa Paşa Köşkü, Harem Yapıları (1. Ahmet Okuma Salonu), Has Odalar Kutsal Emanetler Dairesi ve Matba-ı Amire gibi birçok bölümün restorasyon ve onarımını gerçekleştirmişti. 

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri