'Çocuğuna Memati adını veremezsin'

Bir ailenin, çocuklarının isimlerinin ''Memati'' ve ''Polat'' olarak değiştirilmesi istemiyle açtığı davada Cumhuriyet Savcısı, ''Memati''nin ''ölüm'' ya da ''ölümcül'' anlamını taşıdığı ve bu ismin ileride çocuğu zor duruma düşürebileceği görüşünü bildir

Üsküdar 2. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, davacı Cüneyt ve Nuray Torun çiftinin avukatı Suzan Demir Torun ile davalı Üsküdar Nüfus Müdürlüğü avukatı katıldı.

Davacı avukatı Torun, müvekkillerinin çocukları olan Anıl ve Arda'nın, toplum içerisinde farklı isimlerle çağrıldıklarını, ileride bu nedenle mağdur duruma düşebileceklerini belirterek, ailenin oğullarına ''Polat'' ve ''Memati'' adlarını vermek istediğini bildirdi. Avukat Torun, buna ilişkin dava dilekçesini de tekrar ettiklerini söyledi.

Nüfus Müdürlüğü avukatı da davacının çocuklarının başka isimlerle tanındığı ve bundan dolayı ileride zarar görebilecekleri iddiasının ispatlanmasını talep etti.

Çocukların isimlerinin değiştirilmesine ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Ersoy Yüce, ''Memat''ın eski Arapça olup, yeni Arapça'da kullanılmayan bir kelime olduğunu belirtti.

''Memati''nin de ''ölüm'' ya da ''ölümcül'' anlamını taşıdığını ifade eden Savcı Yüce, ''bu ismin alınmasının, yaşı da göz önüne alındığında çocuğu ileride zor durumda bırakacağı ve bu haliyle de genel ahlaka aykırı olduğu'' görüşünü bildirdi. 

Savcı Yüce ayrıca, çocuklara konulmak istenilen isimlerin anlamlarının Türk Dil Kurumundan sorulması gerektiğini de mütalaa etti.

Hakim, Tük Dil Kurumundan görüş alınması amacıyla duruşmayı erteledi.

Cüneyt ve Nuray Torun'un avukatı Suzan Demir Torun tarafından Üsküdar 2. Asliye Hukuk Mahkemesine verilen dava dilekçesinde, çiftin Anıl ve Arda olan çocuklarının isimlerinin ''Polat'' ve ''Memati'' olarak değiştirilmesi talep edilmişti.

(AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri