Ümraniye'de hikaye ve şiir sonuçları

Ümraniye Belediyesi tarafından, bu yıl 5. kez düzenlenen ‘Geleneksel Hikâye Yarışması’ ve ‘Geleneksel Şiir Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Hikâye Yarışması’nın birinciliğini Arif Hakan Yeter, Şiir Yarışması&rsq

Ümraniye Belediyesi tarafından 5 yıldır aralıksız düzenlenen ‘Geleneksel Hikâye Yarışması’ ile ‘Geleneksel Şiir Yarışması’nın bu yılki sonuçları açıklandı. Bu alanlara yeni yeteneklerin kazandırılması amacıyla düzenlenen yarışmalara yurt içi ve yurt dışından yoğun katılım oldu. Alanında uzman jürilerce titiz değerlendirmeler sonucunda belirlenen sonuçlara göre, Hikâye Yarışması’nın birinciliğini Arif Hakan Yeter, ‘Bostancıbaşı İle Yoldaşı’ isimli hikâyesi ile alırken, Şiir Yarışması’nın birinciliğini ise Kalender Yıldız, ‘Kuklacı’ isimli hikâyesi ile elde etti. Her iki yarışmada, 10 yarışmacı mansiyon ödülüne değer bulundu. 

BAŞKAN CAN: ‘‘YENİ YETENEKELRİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYORUZ’

Bu yıl 5. kez düzenledikleri geleneksel yarışmalarla bugüne kadar çok sayıda yeteneği kültür ve sanat dünyasına kazandırdıklarını belirtti. Başkan Can, şunları söyledi: ‘Her fırsatta kalıcı hizmetler yapmaya çalıştığımızı dile getiriyorum. Her yıl düzenlediğimiz resim, hikâye ve şiir yarışmalarıyla kendisine güvenen yetenekleri bu alanlarda öne çıkarmaya çalışıyoruz. Gerek yarışma süreci ve gerekse sonrasında yürüttüğümüz titiz çalışmalarla, dereceye giren eserleri ödüllendiriyor, kitaplaştırarak kültür dünyamıza kazandırıyoruz. Bize göre düşünceye ve sanata yapılan hizmet asla heba olmaz. Bu yarışmalarda dereceye girip, daha sonra alanında iyi bir noktaya gelmiş tek bir isim bile ‘ben Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği yarışmaya katıldım, başarılı oldum, buradan cesaret alarak ilerledim’ derse, bu bile tek başına mutlu olmamız için yeterlidir. Günübirlik hizmetler eskir, ama kalıcı hizmetler ilelebet yaşar. Bu yönde gösterdiğimiz çaba ve hizmetler artarak devam edecek.’

5. GELENEKSEL HİKÂYE YARIŞMASI

Yurt içi ve yurt dışından toplam 700 yarışmacı katıldı. Yarışmada, birinciye 7 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL ve her biri bin’er TL olarak belirlenen 10 adet mansiyon olmak üzere toplam 25 bin TL para ödülü verecek. Ayrıca dereceye giren eserler bundan önceki yarışmalarda olduğu gibi, yine Ümraniye Belediyesi tarafından kitaplaştırılacak.

Birinci: Arif Hakan Yeter- ‘Bostancıbaşı İle Yoldaşı’

İkinci: Eda Tezcan- ‘Delik Ayna’

Üçüncü: Reyhan Dönmez- ‘Kan Portakalı’

5. GELENEKSEL ŞİİR YARIŞMASI

Geleneksel Şiir Yarışması, yine rekor bir ilgi gördü. Yarışmaya 6.194 şiir gönderildi. 2028 şiirle en yoğun katılımın İstanbul olduğu yarışmaya, Almanya’dan 37, KKTC’den 10, Azerbaycan’dan 9, Belçika’dan 8,  ABD’den 7, Avusturya’dan 5, İngiltere’den 5, Hollanda’dan 4, Kırgızistan’dan 4, Fransa’dan 3, Suudi Arabistan’dan 2, Türkmenistan’dan 2, Eritre, Filipinler, Hong Kong, İran, Japonya, Mısır, Romanya, Ukrayna ve Ürdün’den 1’er şiir katıldı. Şiir yarışmasında birinciliği elde eden şiire 4 bin TL, ikinci şiire 3 bin TL, dördüncüye 2 bin TL ve her biri 750’şer TL’den 10 adet mansiyon olmak üzere toplam 16 bin 500 TL para ödülü verilecek.

Birinci: Kalender Yıldız- ‘Kuklacı’

İkinci: Ali Osman Dönmez- ‘Ebrulî Düşler Albümü’

Üçüncü: Tunahan Sarı- ‘Yeni Bir Yazgıya Girizgâh’

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri