Kaptan: Farklı bir partiye katılmayacağım

AK Parti tarafından, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığı için tekrar aday gösterilmeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, başka hiç bir partiden aday olmayacağını açıkladı.

Makamında basın toplantısı düzenleyen Kaptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın saygı duyduğunu söyledi. Aday gösterilmemesini takdir ve nasip olarak değerlendiren Kaptan, bu işin bir bayrak yarışı olduğunu, önemli olanın kalıcı hizmet bırakmak olduğunu kaydetti.

Afyonkarahisar'a kalıcı hizmetler sunarak kubbede hoş seda bıraktıklarına inandığının altını çizen Abdullah Kaptan, alışılmış siyasetçi projesinin dışında bir yol izlediklerini kaydetti. Göreve geldikleri günden bu zamana kadar hizmet etme profili çizdiklerini dile getiren Kaptan Afyonkarahisar'a orta ve uzun vadeli projeler kazandırdıklarını kaydetti.

AK Parti'den aday gösterilmemesine rağmen, Afyon halkından tekrar aday olması için büyük destek geldiğini, siyasi partilerden teklif geldiğine değinen Kaptan, "Ben koltuk sevdasında değilim. Ben buraya hizmet için geldim ve 5 yılda Afyon'a en güzel hizmeti verdiğimize inanıyorum. Gelen teklifleri kabul etmedim. Abdullah Kaptan artık belediye başkan adayı olarak yok. Ben hemşerilerimin hepsine hakkımı helal ediyorum. Onlardan da bana haklarını helal etmelerini istiyorum. Sade bir vatandaş olarak Afyonkarahisar'a hizmet etmeye devam edeceğim. Köşeme çekilmeyeceğim ve üretmeye devam edeceğim. Belediye başkanı seçilecek kardeşime şimdiden başarılar diliyor ve Afyon'a hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Belediyeyi 32 milyon TL borçla aldıklarına da değinen Kaptan, yeni seçilecek başkana iller bankası kredisinin dışında hiçbir borç bırakmadığını kaydetti. İller Bankası kredi borcunun faizini de yüzde 36'dan yüzde 9'a düşürdüklerini aktaran Kaptan, seçilecek başkana çok fazla geliri olan bir belediye bırakacaklarını bildirdi. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri