Erdoğan'dan "Bahtiyar Vahabzade" mesajı

Başbakan Erdoğan: "Büyük şair, filozof Vahabzade Türk diline hizmetleriyle sonsuza kadar yaşayacak"  

Şair Bahtiyar Vahabzade'nin vefatı nedeniyle mesaj yayınlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkçe'nin yaşayan en büyük şairlerinden Bahtiyar Vahabzade'nin vefatından büyük üzüntü duydum." dedi. 

Vahabzade'den büyük şair, filozof diye bahseden Başbakan Erdoğan, şairin Türk diline hizmetleriyle sonsuza kadar yaşayacağını belirtti. Erdoğan, mesajında "Merhuma Allah'tan rahmet ailesi Azerbaycanlı kardeşlerimiz ve edebiyat dünyasına başsağlığı dilerim." dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yazılı mesajında ise "Azeri Türkçesini en iyi kullanan ve ülkesinin özgürlük simgelerinden birisi olan Bahtiyar Vahabzade gerçek anlamda bir halk şairiydi. Kardeş ülke Azerbaycan ile Türkiye arasında edebiyat alanında köprü kuran Vahabzade, ardında bıraktığı eserlerle Türk dünyasının gönlündeki yerini koruyacak ve daima saygıyla anılacaktır." ifadelerini kullandı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mesajında ise Azerbaycan edebiyatının usta temsilcisi, fikir ve siyaset adamı Bahtiyar Vahabzade'nin kaybının herkesi derinden üzdüğü belirtildi. Bahçeli'nin mesajında "Özenle kaleme aldığı, duru ve sade Türkçeyle dile getirdiği eserleri ile bir neslin milli his öz dil, azaldık (hürriyet) ve vatan sevgisi ile tanışmasını sağlamıştır." denildi. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri