Adil Erdem Beyazıt anıldı  

Şair ve yazar Adil Erdem Beyazıt, memleketi Kahramanmaraş'ta anıldı. 

Saçaklızade Vakfı tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına TBMM Başkan Vekili AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ve Yazar Rasim Özdenören'in yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. 

Programda açılış konuşmasını yapan Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöven, vakfın kurucusu İsmet Karaokur ile Adil Erdem Beyazıt'ın arkalarında çok güzel eserler bıraktıklarını belirterek, kendilerine de güzel ve iyi olmayı öğütlediklerini söyledi. 

Beyazıt'ın yakın dostlarından Hasan Seydanoğlu da Beyazıt ile dostluklarını anlattı. Dostun yol demek olduğunu ifade eden Seydanoğlu, "63 yıllık dostum bu efendi öyle güzel bir yürüyüş üzerineydi ki zerre kadar kırgınlık olmadı, hakkını ödeyecek kadar da güçlü değilim. Bizim dostluğumuz madde ile kıyaslanamayacak bir dostluk." dedi. 

Programda bulunan ancak rahatsızlığı nedeniyle konuşma yapamayan yazar Kadir Tanır'ın tebliğini yazar olan Serdar Yakar sundu. 

Rasim Özdenören'in de Beyazıt'la olan anılarını anlattığı programda Özel Beyza Lisesi ve İlköğretim Okulu öğrencileri Beyazıt'ın şiirlerini okudu. 

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri