Burhan dergisinde Şeyh Yasin'in şikayeti

Araştırmacı  yazar Sezgin Çakır'ın yönetiminde çıkan Burhan Dergisi sessiz ve derin yürüyüşüne devam ediyor. Aylık İlim ve Kültür Dergisi Burhan, Şubat sayısını Filistin sorununa ayırmış. Burhan Dergisi, Şehid Şeyh Ahmet Yasin'in şikayetini ka

Prof. Dr. Mustafa Ağırman 'Çocuklar Savaşta Bile Öldürülmez' başlıklı yazısında Filistin'de şehid edilen çocuklara hem insani hem uluslararası savaş hukuku açısından bir yorum getirmektedir. Doc. Dr. Hanefi Palabıyık ise Filistin'i Müslümanların hakimiyetine geçişini bu sayıda ele almış. Sezgin Çakır ise Gazze'de yaşanan dramda çocukların nasıl etkilendiği üzerine bir yazı kaleme almış. 

İlahiyatçı yazar Mehmet Talu İslam ülkelerinin Filistin'e derhal müdahale etmeleri ve insiyatif almaları gerektiğini vurguladığı yazıda halklar kadar yöneticilerin de bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini söylemektedir. Talu'ya göre bütün Müslümanlar bu vebalin altındadır. 

Yapı itibariyle sufi tavrın inşasında önemli bir rol üstlenen Burhan Dergisi ülkemizde bu anlamda önemli bir boşluğu da dolduruyor diyebiliriz. Aydın Başar Sevgi İnfakçısı' başlıklı yazısında Allah dostlarının hallerini anlatırken, Ahmet Haliloğlu Abdurrahman Sami Saruhani hazretlerinin hayatını anlatmaktadır( Abdurrahman Sami Saruhani Cerrahi tekkesi potnişinlerinden Şeyh Muzaffer Ozak Hocaefendi'nin hocasıdır.) Her iki yazı da tasavvufi anlamda kaynak gösterilebilecek yazılar arasındadır.

Prof. Dr. Osman Öztürk ise bu ayki yazısında bizlere son nefese kadar kulluk yapmamız gerektiği hususunda uyarılarda bulunmaktadır. Sessiz ve derin bir yürüyüş olarak tarif edebileceğimiz bu yolculukta Burhan Dergisi 41. sayıya ulaşmıştır. Bu aydan itibaren dergi ünlü hadis âlimi Muhammed Zekeriya Kandehlevi'nin muhteşem eseri ''Fezail-i A'mal'' i okurlarına hediye etmektedir. 


Burhan Dergisi İrtibat:
Tel: 02164989400
mail:burhandergisi@hotmail.com
burhandergisi@gmail.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri