Manevi kızı da "Mustafa"dan rahatsız!

Atatürk'ün isminin yok edilmeye çalışıldığını iddia eden Ülkü Adatepe, Mustafa filmini hiç beğenmediğini söyledi.

Büyük Önder Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, ''Atatürk'ün ismini yok etmeye çalışıyorlar. Bu çok acı bir şey. yediğimiz ekmekten içtiğimiz suya kadar her şeyi Atatürk'e borçluyuz. Bunu hiç unutmamamız lazım'' dedi. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün Alanya'ya gelişinin 74. yıl dönümü dolayısıyla ilçeye gelen Ülkü Adatepe, ''Atatürk ve Çocukluğum'' adlı kitabını okuyucular için imzaladı. 

Gazetecilerle sohbet edenAdatepe, Atatürk'ü anlatmanın çok önemli olduğuna değinerek, Mustafa filminin bu amaçla ve kendi teşvikiyle yapıldığını ancak filmi beğenmediğini söyledi. Adatepe, ''Mustafa filmini ilk defa ben teşvik ettim. Hakikaten son derece berbat bir film oldu. Atatürk'ü insanlara yanlış tanıtan bir film. Bundan sonraki çocuklar o filmi seyrederse Atatürk'ü yanlış tanıyacak. Bu da hakikaten çok büyük bir ayıptır. Bu film bence gösterimden kaldırılmalıdır'' diye konuştu. 

Atatürk'ün kendisine siyasetten uzak durmasını söylediğini belirten Adatepe,''Siyasete hiç ama hiç karışmıyorum. Çünkü babam (Atatürk) 'Siyasete girmeyin' diyerek bize siyaseti yasaklamıştı. Onun için gençliğimden beri siyasetle hiç uğraşmadım. Atatürk bize mütevazılığı öğretti. Derdi ki 'Sakın kendinizi beğenmeyin. Bırakın başkaları sizi beğensin.' Onun için hiç ortaya çıkmadım. Atatürk'ün kızı diye beni kimse tanımıyordu. Şimdi 20 senedir ortaya çıkıyorum. Çünkü babamı, Atatürk'ü anlatmak mecburiyetindeyim. Çok yanlış tanınıyor. Bunun için her gün bir okula gidiyorum. Atatürk'ün insan sevgisini, çocuk sevgisini anlatıyorum''dedi. 

Türkiye'de Atatürk'ün unutturulmaya çalışıldığını kaydeden Adatepe, bazı olayların kendisini üzdüğünü ifade ederek, ''O'nun ismini yok etmeye çalışıyorlar. Bu çok acı bir şey. Bunu yapmak demek bir cinayet demektir. Atatürk unutturulmaya çalışılıyorsa bu büyük bir günahtır. Yediğimiz ekmekten içtiğimiz suya kadar her şeyi Atatürk'e borçluyuz. Bunu hiç unutmamamız lazım''diye konuştu. 

Atatürk'ün resimlerinin duvarlardan kaldırılmak istendiğini öne süren Ülkü Adatepe, ''Atatürk'ün resimleri duvarlardan kalksın diyorlar. Hayır, Atatürk'ün resimleri duvarlardan kalkmaz. Çünkü O'na ihtiyacımız var''dedi. 

''Atatürk Cumhuriyeti tehdit altında mı?'' sorusu üzerine de Adatepe, cumhuriyet gençliğinin buna hiçbir zaman müsaade etmeyeceğine inandığını, gençliğin Atatürk'ü çok sevdiğini belirtti.AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri