Akra FM'den dolu dolu aşure

Aşure günü 3 söyleşi 10 program birden.

AKRA FM, Allah’ın 10 peygamberine 10 değişik ikram ve ihsanda bulunduğu ve cennet gençlerinin efendisi Hz. Hüseyin’in şahadet şerbeti içtiği Aşure Günü’nde, 3’ü söyleşi olmak 10 farklı programla radyo dinleyicilerine seslenecek.

Aşure günü dolayısıyla yayınlanacak söyleşilerden ilkine kültür dünyamızın önemli ilim adamlarından Prof. Dr. Sadettin ökten ve sanatçı Veysel Dalsaldı katılıyor. Programda, Aşure günü ve Kerbela olayı farklı bir perspektiften dinleyicilere anlatılacak. Mersiye örneklerinin de seslendirileceği program, Cumartesi günü 16.00-18.00 saatleri arasında yayınlanacak.

Bir diğer söyleşi de Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun’la yapılıyor. ömer Faruk Tuna’nın konuk ettiği Fermani Altun, “Ehli Beyt Sevgisi, Hz. Hüseyin’in Şehadeti ve Aşure Günü” ekseninde bilgilerini radyo dinleyicileriyle paylaşacak. Program Cumartesi saat 19.00’da radyo dinleyicileriyle buluşacak.

AKRA FM’de yayınlanacak üçüncü söyleşinin konuğu ise İslami Araştırmalar Merkezi’nden Doç. Dr. İlyas üzüm olacak. Dr. ömer Türker’in konuk edeceği Doç. Dr. üzüm, “Kur’an ve Sünnette Aşure Gününün önemi ve Anlamı ile Kerbela Vakası ve Hikmeti” konusunda dinleyicilere bilgiler verecek. Program saat 22.00’de başlayacak.

Ayrıca, merhum Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi’nin Hicri yeni yıl ve Aşure günü münasebetiyle farklı yıllarda yaptığı sohbet ve konferansları, saat 15.30 ve saat 21.05’te radyo dinleyicileriyle buluşacak.

“Aşure Günü Belgeseli”nin de yer aldığı AKRA FM’in özel yayın akışında, ayrıca “Tarihten İzler”, “AKRAdaşım”, “Başmakaleler”, “Yarışma Aktif” programlarının konusu Aşure gününe özel olacak.

Programların yayın saatleri ve içerikleriyle ilgili detaylı bilgi www.akradyo.net ten edinilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri