Ergenekon çatladı, işsizlik patladı (MİZAH)

Ergenekoncular istihdamı nasıl arttırmışlardı? Kriz ve işsizliğin sebebi onların içeride olmaları mıydı? Ekonomik krizin çaresi Ergenekonik miydi? Bütün bu merak ettirici soruların cevabı hemen şimdi;

Ergenekon Terör Örgütünün çökertilmesi ülkeyi darbe ve kargaşa ortamından huzur ortamına getirirken, ekonomik alanda ise tam tersi bir tablo ortaya çıktı. Zira bu örgütün çökertilmesiyle onbinlerce insan işsiz ve aşsız kaldı, ihracat azaldı. Kısacası hükümet Ergenekon'u çökertti ama ekonomiyi de göçertti.

Habervaktim Araştırma-Karıştırma Servisinden Nuri İşkolik, Türkiye İş Kurumu önünden bildiriyor.

Ergenekoncular istihdamı nasıl arttırdı?

Ümraniye'de bulunan el bombalarıyla başlayan Ergenekon soruşturması giderek büyüdü. Dalga dalga gelen operasyonlarla birlikte açılan davada yüzlerce kişi yargılanıyor. Bu süreçte ülkede suikastların ve Güneydoğu'da terör olaylarının azaldığı görülürken, işsizliğinse tam tersine artması dikkat çekiyor. Nitekim Ergenekon tutuklamaları başladığında yüzde 9 olan işsizlik oranı yüzde 12.3'e yükseldi.

Ekonomik krizin çözümü Ergenekonik

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz eski MİT casusu, şimdilerin televizyon yorumcusu Mahir Kaymak şu ilginç analizi yaptı;

"Ergenekoncular çok ergonomik ve ekonomik insanlardı. Ülkemize yeni iş sahaları kazandırarak istihdamı arttırmışlar, halkın anlayacağı tabirle onbinlerce insana iş bulmuşlardı. Ergenekon örgütünün en parlak yıllarında 'nerde hareket, orda bereket' misali her taraf iş kaynıyordu. Bir fail-i meçhul cinayet işlenmesi bile birkaç sektörü birden harekete geçiriyordu. Mesela 'muhbir, gözcü, tetikçi, yataklıkçı, taşıyıcı, asitçi, kuyucu, kapatıcı' gibi elemanlara iş çıkıyordu. Keza silahların gömülmesi gerektiğinde 'yer seçici, taşıyıcı, kazıcı, haritacı, krokici' elemanlar kazanıyordu. Ziyarete gelen önemli kişilerin görüntülerinin elde edilmesi de 'yerleştirici, kameraman, sesçi, kayıtçı, montajçı, YouTube'çu' elemanlara gün doğuruyordu. Asıl istihdamı patlatan da uyuşturucu ve silah ticaretiydi. Bu sektör 'üretici, satıcı, kaçakçı, mayıncı, taşıyıcı, muhbir' gibi zanaatkar kimselerin bolca kazanmalarına yol açıyordu. Uyuşturucu ve silah kaçakçılığının durdurulması ihracatımızın da azalmasına neden oldu.

Bu saydığımız işlerden bolca kazanan elemanlar ise bu parayı ya yakınlarına veriyor ya da yüklü miktarlarda harcayarak piyasayı canlandırıyorlardı. Böylece ekonomi ayakta kalıyordu. Ama hükümet Ergenekon'u çökertmekle ekonomiyi de göçertti. Yani kendi bindiği dalı kesti. En iyi olduğu saha olan ekonomide 'başarısız' konuma düştü"

Silopi'de görüştüğümüz eski asitçi yeni işsiz Ferruh Tuzruhu ise "abicim, eskiden her taraf ceset pardon iş kaynıyordu. Özellikle asitçilikte iyi para vardı. 'Paraya para, çiziğe yara' demiyor ve habire asitliyorduk" dedi ve derin bir 'of' çekerek eski parlak günlerini özlemle yadetti.

Evet sayın seyirciler! Ekonomimizin geldiği durum ortada. Tek çözüm, açılan davanın kapatılması, hapishanelerin açılması ve Ergenekoncuların yeniden etrafa saçılması olarak gözüküyor. Kısacası sıkıntı ekonomik, çaresi Ergenekonik, Ankara'dan bildirdi Nuri İşkolik.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri