Çınaraltı'nda baba-oğul şiir düeti

Dursun Ali Erzincanlı, Çınar Koleji tarafından düzenlenen III. Çınaraltı Şiir Gecesi’nde oğlu ile beraber Bedir şiirini seslendirdi. Baba oğlun sahne performansı büyük beğeni topladı.

Çınar Koleji öğrencileri tarafından velilerine ve şiir dostlarına yönelik olarak hazırlanan gelenekselleşmiş Çınaraltı Şiir Gecesi’nin üçüncüsü 20 Şubat 2009 tarihinde Çınar Kongre Merkezi’nde yüksek bir duygu yoğunluğu ve derin bir gönül birlikteliği havasında gerçekleştirildi.

Çınarlı öğrencilerin düzenlediği program, yine öğrenciler tarafından seslendirilen eserlerle bir şiir resitali halini aldı. Şiir tadındaki gece, ülkemizin özgürlük marşı olan İstiklal Marşı’nın, müzikal sahne sanatları eşliğinde ve her dörtlüğünün farklı bir öğrenci tarafından duygu dünyamıza sunulduğu bir performansla başladı. 

Necip Fazıl Kısakürek, Osman Sarı, Sezai Karakoç, Nurettin Durman, Mehmet Akif Ersoy… vb. çok değerli ve tanınan şairlerimize ait eserlerin Çınar Koleji öğrencileri tarafından seslendirildiği gecede, Dursun Ali Erzincanlı da kalplere kazınmış eserleriyle duygulu anlar yaşattı. Erzincanlı, “Bedir” adlı şiirinde Çınar Koleji öğrencisi oğlu Atıf Erzincanlı ile düet yaptı.  

Özellikle Çınar Tiyatro Kulübü tarafından sahnelenen “Akif Şiirleriyle İstiklal Marşı” bölümünde bütün gece sürüp giden şiir coşkusu zirveye çıktı. Kurtuluş Mücadelesi’nin ne tür şartlarda ve hangi ruhla verildiğinin anlatıldığı performans, katılımcılar tarafından büyük ilgi ve heyecanla karşılandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri