Kılıçdaroğlu’nu öfkelendiren dosya!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Şişli Kuştepe mahallesindeki seçim gezisi sırasında Vakit muhabirinin, ikizinin su hırsızlığı olayı ile ilgili sorusu karşısında zor anlar yaşadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Şişli Kuştepe mahallesindeki seçim gezisi sırasında muhabirimizin, ikizinin su hırsızlığı olayı ile ilgili sorusu karşısında zor anlar yaşadı.

Kemal Kılıçdaroğlu, mahalle sakinlerini ziyareti ardından CHP’nin Kuştepe seçim bürosuna geçti. Burada muhabirimiz Hüseyin Kulaoğlu, Kılıçdaroğlu’nun yanına yaklaşarak ikiz kardeşi Adil Kılıçdaroğlu hakkında bazı soruları olduğunu söyledi. Gazetemizde ikizi Adil Kılıçdaroğlu ile ilgili su hırsızlığı yaptığı yönünde belge yayınlandığını hatırlatan muhabirimiz, neden bu konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçındığını sordu.

Muhabirimizin, Kocaeli 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararını göstermesi üzerine yüzü değişen Kılıçdaroğlu’nun söylemleri de sertleşmeye başladı. Mahkeme kararını gördükten sonra olay yerinden ayrılmak isterken Kemal Kılıçdaroğlu’na soru sormaya devam eden muhabirimiz Hüseyin Kulaoğlu, “Sayın Kılıçdaroğlu, elimdeki mahkeme kararı, ikiziniz Adil Kılıçdaroğlu’na aittir. Kardeşiniz su hırsızlığından dolayı hüküm yemiş. Yargıtay’a da temyize gitmeyerek suçunu kabul etmiş… Bu konu hakkında da basın açıklaması yapacak mısınız?” şeklinde bir soru daha sordu. Kılıçdaroğlu bu soru üzerine “Hani, hırsızlık sözü nerede yazıyor?” şeklinde cevap verdi. Muhabirimiz, Kılıçdaroğlu’na dosyadaki kararda geçen “kaçak su kullanmak suretiyle hırsızlık” kısmını gösterdi. “Hırsızlık” kısmını okuduktan sonra küplere binen Kılıçdaroğlu, muhabirimize karşı üslubunu bozarak “Kardeşim sen gazeteci misin? Bu ülkede kim hırsızlık yapıyorsa hesap sorarım, babam da yaparsa ondan da hesap sorarım” şeklindeki sözlerle sinirlerine hâkim olamadı. Muhabirimiz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındaki kişiler tarafından sorular sorulurken sürekli uzaklaştırılmaya çalışıldı. CHP’lilerin soru soran muhabirimizi tartaklaması ise dikkat çekti.

Bilindiği gibi Kocaeli 5. Asliye Ceza Mahkemesi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikizi Adil Kılıçdaroğlu’nu su hırsızlığı yaptığı gerekçesiyle 2 ay hapse mahkûm etmişti. Adil Kılıçdaroğlu, söz konusu mahkeme kararını temyiz etmeye gerek duymazken, mahkeme başkanı, sanığın yeniden aynı suçu işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmadığı için suçun ertelenmesine gerek görmeyip, mahkûmiyeti siciline işlemişti.

VAKİT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri