"Yarı Türk"e ödül

Kendisini "Yarı Türk" olarak tanımlayan yazara PEN/Faulkner ödülü verildi

Kendisini ''Yarı Türk'' olarak tanımlayan yazar Joseph O'Neill'in ''Netherland'' adlı kitabı PEN/Faulkner ödülüne layık görüldü. 

Merkezi Washington'da bulunan PEN/Faulkner Vakfı idarecileri Susan Richards Shreve ve Robert Stone yaptıkları açıklamada, O'Neill'in, 11 Eylül saldırılarınının sonrasını, o dönemde Manhattan'da yaşayan bir adamın ağzından anlatan Netherland adlı romanı ile ödüle layık görüldüğünü kaydetti. Açıklamada, 9 Mayısta düzenlenen törende, O'Neill'e 15 bin dolar ödül verileceği belirtildi. 

Yayımlandığı günden itibaren büyük ilgi gören kitabın, daha önce ABD'de Ulusal Kitap Ödülleri ve Ulusal Kitap Eleştirmenleri Ödülleri tarafından değerlendirmeye alınmaması dikkati çekmişti. 

Türk basınında bir gazeteye verdiği demeçte, ''kendimi hep yarı İrlandalı, yarı Türk olarak tarif ettim'' diyen O'Neill, aynı demeçte, Türkiye?de, özellikle de Mersin?de akrabaları olduğunu ve her yaz Türkiye'ye geldiğini söylemişti. O'Neill, 2001?de yayımladığı ''Blood-Dark Track: A Family History'' adlı kitabında Türk ve İrlandalı dedelerinin izini sürmüştü.AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri