Kosovalı yazarın kitabı tanıtıldı  

Kosovalı Türk Yazar Virmiça'nın "Prizren'de Kültür, Sanat ve Şairlik Geleneği" adlı kitabı tanıtıldı  

Kosova'nın tanınmış Türk yazarlarından Raif Vırmiça'nın son eseri "Prizren'de Kültür, Sanat ve Şairlik Geleneği" düzenlenen törenle tanıtıldı. 

Kosova Türk Araştırmacılar Derneği'nin yayınları tarafından basılan ve Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet komutanlığı'nın maddi desteği ile gün yüzü bulan "Prizren'de Kültür, Sanat ve Şairlik Geleneği" kitabın tanıtımına çok sayıda davetli katıldı. 

Uzun yıllar özelikle Balkanlarda Osmanlı eserleriyle ilgili araştırmalar yapan Raif Vırmiça bugüne kadar toplam 15 esere imza attı. Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle Kosova'da Osmanlı Eserleri'ni basan Vırmiça, basılmayı bekleyen 5 eserinin daha bulunduğunu söyledi. 

Kitabın tanıtım toplantısında konuşan Kosova Türk Tabur Görev Kuvvet Komutanı Kurmay Yarbay Mehmet Nail Yiğit, Türk KFOR'unun kültür ve sanat alanında da desteklerinin devam edeceğini vurguladı. Kitapla ilgili bir konuşma yapan Priştine Üniversitesi Prizren Eğitim Fakültesi Konuk Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Duru, tanıtımı "256 sayfalık bu yeni eseriyle Raif Vırmiça, Prizren'e ve ilim âlemine hoş bir sedâ daha bırakmıştır. Temennimiz bu sadânın daimi olması, ebediyen sürmesidir" şeklinde konuştu. 

Kitabın hazırlanması ve basılmasında katkıları geçenlere teşekkür eden Raif Vırmiça Prizren'de kültür sanat ve şairlik geleneği zenginliğine işaret ederken bu geleneği ve sanatçıları unutulmuşluktan kurtarmak gayesiyle eseri hazırladığını belirtti. 

Prizren'e geldikten sonra şiir yazmaya başladığını söyleyen Priştine Üniversitesi Prizren Eğitim Fakültesi Konuk Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilal Yıldırım hazır bulunanlara Kosova ve Prizren konulu 3 şiirini okudu.

Kitap tanıtımı ardından davetlilere kitabını imzalayan Raif Vırmiça emeği geçen herkese teşekkür etti. Tören verilen kokteyle sona erdi. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri