Savaşın çirkin yüzü sergide

Öğrenciler, fotoğraf sergisiyle savaşın çirkin yüzünü gösteriyor  

Antalya'nın Manavgat ilçesinde öğrenciler tarafında açılan fotoğraf sergisinde savaşın çirkin yüzü gözler önüne seriliyor. 

Kemer Fatma-Turgut Şen Anadolu Lisesi 10 Fen/ B sınıfında okuyan Ayşe Tuğçe Yıldız, Fatma Gevrek, Eda Çınar ve Bilge Tuğçe, okul sergi salonunda 'Savaşın çirkin yüzü' isimli fotoğraf sergisi açtı. 

Serginin açılışını Side Belediye Başkanı Osman Delikkulak, Manavgat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cavit Metin, Okul Müdürü Ali Hakan Öz ve öğrenciler birlikte yaptı. 

Dört öğrencinin savaşa karşı duyarlılık göstererek sergi açmalarının çok anlamlı olduğunu ifade eden Başkan Osman Delikkulak, "Savaşlarda en fazla masum çocuklar ve sivil insanlar görüyor. Yaşanan travmalara bazen yarım asır geçiyor, insanlar üzerinden atamıyor. Savaşın çirkinliliğine 'dur' demek için savaşalım." dedi. 

Sergiyi okul müdürleri Ali Hakan Öz'ün yardımlarıyla bir aylık çalışmanın ardından hazırladıklarını belirten Eda Çınar ise, fotoğrafları hazırlarken ağlayan anneleri ve yaralı çocukları görünce gözyaşlarını tutamadığını anlattı. 

Sergiyi savaşlara dur demek ve insan canının çok değerli olduğunu dünyaya haykırmak için açtıklarını ifade eden Ayşe Tuğçe Yıldız da, savaşların çok büyük insanlık ayıbı olduğunu söyledi. 

İki gün açık kalacak sergide 36 fotoğraf bulunuyor. 




(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri