Beşir Ayvazoğlu konferans verdi

Beşir Ayvazoğlu: Kendi medeniyetini kavrayamayan şahsiyet sahibi olamaz

Yazar Beşir Ayvazoğlu, kendi kültürünü ve medeniyetini kavrayamayan ve hissedemeyenlerin şahsiyet sahibi olamayacağını belirterek, gençlere çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu. 

Ünlü edebiyatçı Beşir Ayvazoğlu, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi'nin konuğu olarak Seyyid Usul Kültür Merkezi'nde "Muhafazakârlık ve Estetik Duyarlılık" konulu konferans verdi. 

Yoğun ilgi gören konferansta Ayvazoğlu, muhafazakârlık kavramı üzerinde durdu. Kendisini muhafazakâr olarak tanımlayan birçok insana muhafazakârlığın ne olduğu ya da neyi muhafaza etmek istediği sorulduğunda cevap bulamadığını, bocaladığını ifade eden Ayvazoğlu, muhafazakârlığın bir ideoloji değil, bir tavır alış olduğunu kaydetti. 

Ayvazoğlu, modernitenin ortaya çıkmasıyla birlikte baş döndürücü bir hızla değişmeye başlayan dünyanın ve toplumların, zamanla bu değişimi sorguladığını dile getirdi.

Geçmişin, geleceğe doğru adım atmak için zemin oluşturduğunu vurgulayan Beşir Ayvazoğlu, gerçek anlamda gelişmenin de ancak sahip olunan mirasa sahip çıkmakla mümkün olabileceğinin altını çizdi. 

Tevarüs ettiği değerleri özümseyen ve geliştirmeye çalışan anlayışı 'yaratıcı muhafazakârlık' olarak kavramlaştıran Ayvazoğlu, böyle bir tavra örnek olarak geçtiğimiz günlerde Hakk'ın rahmetine kavuşan Turgut Cansever'i gösterdi. 

Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Fatih Birgül ise Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilerek kullanımlarına tahsis edilen Seyyid Usul Kültür Merkezi'nin yoğun bir faaliyet programı uyguladığını belirtti. 

Birgül, Bursa'nın kültür hayatına katkıda bulunmak için çaba gösterdiklerini ve artan bir ilgiyle izlenen etkinliklerin mart ayı içinde de devam edeceğini açıkladı.


(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri