ÖSS’cilerle KPSS’cilerin kapışmasında ALES’çiler ezildi (MİZAH)

Ankara’nın göbeği Kızılay’da bir dersanede çıkan arbedede 10 kişi hastanelik, 5 kişi sağlık ocaklık, iki kişi dispanserlik, 18 kişi de mahkemelik oldu.

Sakarya Caddesi’ndeki hazırlık dersanelerinde bir süredir yaşanan gruplaşmalar sonunda kavgaya dönüştü. Alınan bilgilere göre “Cıngar” dersanesinde ÖSS-ÖSYS eğitimi alan gençlerle aynı dersanede KPSS eğitimi alanlar kantinde karşılaştı. Bu ani karşılaşma esnasında grupların önce birbirlerine çatmaları, laf atmaları ve sonunda bağırıp çağırarak ortalığı birbirine katmaları sonucunda kavga patlak verdi. Kantin masalarındaki peçetelik, tuzluk, sürahi, bardak gibi malzemelerin kullanıldığı kavgada masalarda oturup aldıkları dersleri ezberlemekte olan ALES’çiler ezildi.

Araya giren dersane yöneticileri ve güvenlikçiler olayın daha fazla büyümesini önleyerek kavgayı yatıştırdılar ve kantincinin teşekkür amacıyla ikram ettiği bisküvilerden atıştırdılar.

Cıngar’da ilk cıngar

Dersaneleri “Cıngar”da ilk defa “cıngar” çıktığını belirten Dersane Müdürü Savaş Vural “dersanemiz, barış ve huzurdan yana insanlarca kurulan bir müessesedir. Biz kavga nedir bilmeyiz. Bu ufak tartışmanın da yaklaşan sınavların stresinden kaynaklandığını sanıyorum ve olayı başlatanları teessüfle kınıyorum” dedi.

Bu üzücü olayın ardından Sakarya Çayevi’nde toplanan TUS’çular, YDS’ciler, DGS’ciler, YGS’ciler, LYS’ciler, SBS’ciler, DPY’ciler, ÖOS’ciler, YÖS'çüler, PYBS’ciler, ALS’ciler; KPDS'ciler, ÜDS'ciler, YDUS'çular ve PMYOS’çuların temsilcileri, gerilimin azalması için fikir alışverişinde bulundular. Oldukça stresli geçen hazırlık döneminde özellikle de sınav öncesinde kendilerini tanıyamaz hale geldiklerini belirten sınav mağdurları, “öncelikle herkes kendi sınav grubuna hakim olmalı, daha sonra birbirimizi anlamaya çalışmalı ve bu sınav stresine alışmalıyız” kararı aldılar.

Öte yandan sınav kurbanları ve aileleri tarafından kurulan “Yarış Atları Derneği” de dersane önüne siyah çelenk koyarak bu üzücü olayı protesto etti.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri