Dünya bu Çinli uzmanı konuşuyor

Çinli uzman Paris'teki mezatta aldığı eserlere "zaten bizim" diye para vermedi

Çin'de imparatorluk döneminde bir saraydan Batılı askerlerce çalınan ve geçen hafta Paris'te açık artırmada satılan iki bronz heykeli, Çinli bir sanat uzmanının aldığı ve satışı protesto için parayı ödemediği duyuruldu. 

Çin Kayıp Tarihi Eserleri Kurtarma Programı danışmanı Cai Mingchao, başkent Pekin'de düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta yapılan açık artırmaya telefonla katılarak iki bronz heykele 36 milyon dolarlık fiyatı kendisinin verdiğini kaydetti. "Yapmak istediğim, bu paranın ödenemeyeceğini vurgulamak" diyen Cai, yapmak zorunda olduğu şeyi yaptığın belirtti. 

Paris'teki açık artırmayı düzenleyen Christie's açık artırma kuruluşunun Hong Kong sözcüsü Yvonne So, şu anda ne iddiayı doğrulayabileceklerini, ne de yorumda bulunabileceklerini belirtti. 

Çin, satışa sunulan iki bronz heykelin, 1860'ta Fransız ve İngiliz askerleri tarafından ele geçirilen ve yakılan Eski Yazlık Saray'dan yağmalanan sanat eserleri arasında bulunduğunu aktarıyor ve satılmayıp kendilerine geri verilmesini istiyordu.



(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri