Kitap fuarını ilk iki günde 65 bin kişi gezdi

Tüyap tarafından gerçekleştirilen Bursa 7. Kitap ve Eğitim Fuarları, ilk iki günde rekor ziyaretçi sayısına ulaştı. Fuarları ilk iki gün 65 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Hafta sonu Bursalı kitapseverlerin yanı sıra, öğrecilerin akın ettiği kitap fuarında kimi standlar önünde uzun kuyruklar oluştu. İlkokul çocuklarının aileleri ve öğretmenleriyle birlikte ziyaret ettiği fuar, binlerce çeşit kitap, ders kaynağı ve çeşitli kampanyaları ile ilgi çekiyor. Kitapseverlerin dışında dershaneler ve eğitim kurumlarının cazip kampanyalarla karşıladığı öğrenciler fuara yoğun ilgi gösterdi. Gençler, aradıkları bir çok kitabı bulabildikleri fuardan oldukça memnun olduklarını belirtirken, fuara çocuklarını getiren aileler de kitapların ucuz olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz yıl 223 bin kişinin kişinin ziyaret ettiği kitap fuarını, bu yıl daha fazla insanın ziyaret etmesi bekleniyor. İlk iki günde 65 kişinin fuarı ziyaret ettiğini belirten Tüyap yetkilileri, ilginin çok iyi olduğunu belirtiyor. 

Fuarda söyleşi, panel, şiir dinletisi ve okuma saati gibi 90 kültür ve edebiyat etkinliğinde 350 yazar, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacının yer alıyor. Ayrıca, yaklaşık 600 yazar okurlarına kitaplarını imzalama imkanı buluyor. Girişin ücretsiz olduğu Bursa 7. Kitap Fuarı, 7 Mart 2009 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri