Dünyanın en büyük konseri

100 müzisyen 50 farklı noktada aynı anda çaldı

Almanya'nın Hamburg kenti, Pazartesi akşamı dünyanın en büyük konserine sahne oldu. Hamburg Devlet Filarmoni Orkestrası bünyesindeki 100 müzisyen, kentin 50 farklı noktasında aynı anda çaldı. 

Hamburg'un en yüksek yeri olan 85 metre yükseklikteki St. Micheal Kulesi'ne çıkan Orkestra şefi Simone Young, monitör ve ses sistemi yardımıyla şehrin değişik noktalarına yayılan orkestrasını idare etti. Müzisyenler, St. Michael Kilisesi, Alster gölü, futbol stadyumu, tenis stadyumu, Fish Müzayede evi, Elbe tüneli, Reeperbahn konser sahnesi, Atlantic hoteli, bir alışveriş merkezi ve liman başta olmak üzere şehrin bilinen yerlerinde klasik müzik ziyafeti sundu. 

Bütün müzisyenler, Simone Young'un yönetimini, Hamburg 1 televizyonunda kurulan merkezi sistemle takip etti. Eş zamanlı olarak çalınan eser, kentin her yerinde yankılandı. Dünyada ilk kez böylesine eşsiz bir tecrübeyi Hamburglular yaşadı. Hamburg halkının yoğun olarak kullandığı bölgelere sistemlerini kuran müzisyenlere ilgi de oldukça fazlaydı. Müzisyenler ünlü Alman besteci Johannes Brahms'ın İkinci Senfonisi'ni icra ettiler. Kentin değişik yerlerinden keman, çello, klarnet, trombon, viyolonsel ve diğer enstrümanların sesleri yükseldi. 

Konserin ardından konuşan Simone Young, "Müziğimizle kentin değişik yerlerinden Hamburg'un tipik karakterini yükselttik" dedi. Young, "klasik müziğin klasik olmayan bir şekilde nasıl çalınabileceğini kanıtladıklarını, her şeyden önemlisi kentin nasıl müziğe dönüştüğünü gösterdiklerini" ifade etti. 



(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri