İzmir'in su sorununa bakan el attı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in su sıkıntısını kökünden çözeceklerini söyledi.

Mayıs ayından sonra Gördes barajından İzmir'e 59 milyon metreküp su pompalayacaklarını kaydeden Bakan Eroğlu, bununla da yetinmeyip Çağlayan Barajı'nı devreye sokacaklarını ve oradan da su takviyesi yapacaklarını söyledi. İzmir'in gelecekte su sıkıntısı çekmemesi için çalışmalara hız verdiklerini söyleyen Eroğlu, gördes barajından İzmir'e kadar olan 34 kilometrelik bölüme 17 metre genişliğinde, 2 metre çapında dev isale boru hatları döşeyeceklerini ve su sorununu kökünden çözeceklerini ifade etti.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada Tahtalı barajını, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını ve İZSU'ya teslim edildiğini, ancak aradan geçen yıllar içinde ciddi hiçbir yatırım yapılamadığını kaydetti. Kendisinin de İSKİ Genel Müdürlüğü yaptığını, o dönemde İstanbul'da su olmadığına dikkat çeken Bakan Eroğlu, bazı semtlere 15 günde bir su verilebildiğini, merkezi hükümetten destek görmedikleri gibi bir milyar dolar da borçla kurumu devraldığını söyledi. Buna rağmen yatırım yaparak 7 baraj ve 2 metre 20 santim boyutlarında dev isale hatları ve atık su kollektörleri yaptıklarını anlatan Eroğlu, "Bizim İzmir'e su verecebileceğimiz en büyük kaynak Gördes Barajı, 2011 yılında bitirecektik. Ancak İzmir'in su sıkıntısı başgösterince Bşbakanımız bunu öne çektirdi. Biz bunu 30 Kasım 2008 tarihinde tamamladık ve açılışını 17 Ocak 2009 tarihinde gerçekleştirdik. Gördes Barajı'ndan İzmir'e 59 milyon metreküp su vereceğiz. Çağlayan Barajı'nı da tamamlayıp oradan da su vereceğiz. Böylelikle İzmir'in gelecekteki su ihtiyacını karşılayacak projeleri devreye sokmuş olacağız." dedi.

Gördes'ten İzmir'e 34 kilometre uzunluğunda 17 metre genişliğinde ve 2 metre çapında isale hattı döşenmesi gerektiğini, ancak Büyükşehir Belediyesi'nin bunu yapamayacağını anlayınca devreye kendilerinin girdiğini belirten Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, boru hattının döşenmesi için şartnamenin hazırlandığını ve 19 Mart tarihinde ihalesinin yapılarek Mayıs ayı sonunda tamamlanacağını söyledi. Hükümet olarak İzmir'e ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Eroğlu, "İzmir bizim de sevdiğimiz, en güzel şehirlerden birisi. İzmir'in türküleriyle büyüdük. İzmir'in kavaklarını unutamayız, dolayısıyla biz İzmir'e çok güzel hizmetler yapacağız ve yapmaya devam edeceğiz. İzmir'in su sorunu kökünden çözeceğiz, ben projeleri kendimde ele aldım." şeklinde konuştu. (CİHAN) 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri