Kadınlar, amirlerden şikâyetçi

Türk Eğitim-Sen'in, kadın eğitim çalışanları üzerinde yaptığı ankete göre, kadınların çoğunluğu çalışma hayatında karşılaştıkları en büyük sorun olarak ''amirlerinin tutum ve davranışlarını'' görüyor.

Türk Eğitim-Sen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ''kadın eğitim çalışanları'' anketi gerçekleştirdi. Ankete 1.215 kişi katıldı. 

''Toplumda kadınların yaşadığı en büyük sorunun ne olduğunun'' sorulduğu ankette, kadınların yüzde 22.5'i ''kadınlara yönelik ayrımcı tutum ve davranışlar'', yüzde 22.1'i ''ekonomik bağımlılık'', yüzde 21.6'sı ''kadınların eğitimine gereken önemin verilmemesi'', yüzde 1.6'sı ''görücü usulü evlilik, başlık parası, töre'' gibi uygulamalar yanıtı verdi. 

Kadın eğitimcilerin yüzde 38.1'i kariyer yapmasında ''erkek yöneticileri ya da eşini engel'' olarak görürken, yüzde 61.9'u ''engel'' olarak görmüyor. 

''Çalışma hayatında karşılaştıkları en büyük sorun'' olarak kadınların çoğunluğu ''amirlerinin tutum ve davranışlarını'' gösterdi. Yüzde 26.2'si ''çalışma saatlerini'', yüzde 17.8'i ise ''kendini ispat etmeyi'' en büyük sorun olarak görüyor. 

Ankete göre, kadın eğitimcilerin yüzde 46.8'i ''evlilik ve çocuk sahibi olmanın iş hayatını kısmen etkilediğini'' ifade ederken, yüzde 22.4'ü ise etkilemediğini düşünüyor. 

''Evde, işte, sokakta kadın olmak zor mu?'' sorusuna kadınların yüzde 78.5'i ''evet'', yüzde 21.5'i ''hayır '' cevabını verdi. 

Kadın eğitimcilerin yüzde 66.6'sı ''çalışma ortamında veli, öğrenci, personel, yönetici ya da diğer insanlar tarafından sözlü ya da fiziksel şiddete maruz kalmadığını'', yüzde 33.4'ü ise ''maruz kaldığını'' belirtti.AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri