Kadınlar Günü'ne özel sergi ve kermes

Karşıyaka Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel iki etkinlik düzenlendi. Resim ve çini sergisiyle kermesin açılışlarını, Belediye Başkanı Cevat Durak yaptı.

İlk olarak Karşıyaka Çarşı Sanat Galerisi'nde, resim öğretmenleri Hatice Köksal ve Mehmet Boztaş ile çini öğretmeni Nilgün Erdoğan'ın eğitim verdiği kurslara katılanların çalışmalarından oluşan resim ve çini sergisi açıldı. Başkan Durak, serginin açılışını yaptıktan sonra Yasa Parkı'nda kadınların el emeği göz nuru ürünlerini sergiledikleri kermese geçti. Burada stantları tek tek gezerek hanımlarla sohbet eden Durak, kırmızı karanfil dağıttı. Durak'a, eşi Birsen Durak da eşlik etti.

Başkan Cevat Durak, hanımları tebrik ederek, "Ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde aile ekonomilerine verdiğiniz destek büyük takdir toplamaktadır. Bütün emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü gönülden kutluyorum." dedi.

Kermeste ihtiyaç sahibi hanımlar, çeşitli dernekler bünyesinde bir araya gelerek ürünlerini sergiliyor. Atatürkçü Düşünce Derneği, Karşıyaka Kadın Dayanışma Derneği, Türk Musikisi Sevenler Derneği ve Çocukları Koruma Vakfı başta olmak üzere birçok dernek ve özel şahıs kermesten yararlandırıldı. Kermeste satılan ürünler ağırlıklı olarak örgüler, takılar ve mutfak süsleri gibi eşyalardan oluşuyor. Kermes, 8 Mart pazar gününe kadar açık kalacak. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri