Şimşek: Rekabette kadına önem veriyoruz

Bakan Şimşek: Dünya ile rekabet için kadının eğitimine önem veriyoruz

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, dünya ile rekabet için, kadının eğitimine önem verdiklerini bildirdi. 

Bakan Şimşek, Kervansaray Butik Otel'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle sivil toplum kuruluşları temsilcisi kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi. Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, kadına sosyal, ekonomik ve siyasal alanda fırsat eşitliği sağlayacaklarını söyledi. 

TBMM'de fırsat eşitliği komisyonu kurulduğunu ifade eden Bakan Şimşek, şöyle dedi: 

''Ülkenin gelişmesi için kadınlarımızı ön planda görmek istiyoruz. Ülkemizin kalkınması için kadınlarımızın eğitimli bir şekilde toplumsal hayatta etkin rol alması ile mümkün olur. Dünya ile rekabet için kadın eğitimine önem veriyoruz. Türkiye'de kadının iş gücüne katılım oranı yüzde 25'tir. Eğitimli kadın oranı ise yüzde 70. AB ile uyum çalışmaları safhasında da kadın eğitimi önemlidir. Kız çocukların eğitimi için pozitif ayrımcılık yaptık. Öğrenim desteğinde kızlara daha fazla para verdik ve bu paraları annelerin almasını sağladık. İstihdam ve işsizlik Türkiye'de önemli bir sorundur. Bu sorunu, kadını iş hayatı içine katarak gidermek mümkündür. Çıkış yolu budur.'' 

Bakan Şimşek, daha sonra Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosunca kadınlar günü nedeniyle düzenlenen sinema etkinliğine katıldı. 

Bakan Şimşek ve Mardin Valisi Hasan Duruer, sinemada kadınlarla birlikte büro çalışmalarını sinevizyon eşliğinde izledi, kadınlara çiçek verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri