8 Mart'ı çalışarak geçirecek

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir çok kadın gönlünce eğlenirken bazıları çocuklarının nafakasını kazanmak için o günü çalışarak geçiriyor.

Çanakkale'de yaşayan Mükafat Erdem (42), zor şartlarda çalışarak para kazanan kadınlardan sadece biri. Çocuklarını okutmak için İstanbul'dan Çanakkale'ye gelen Erdem, düşük ücretli bir işte çalışarak geçimini temin ediyor.

İstanbul'da oturan eşi ve iki çocuğuyla mutlu bir ailesi olan Erdem'in çile dolu yılları, 1992'de hastalık sebebiyle eşini kaybetmesi ile başlamış. Eşini kaybettiğinde biri 2, diğeri 6 aylık iki çocuğu olan Erdem, çocuklarına üvey baba istemediği için evlenmeyi hiç düşünmemiş. Çocuklarını okutup devlete ve millete faydalı birer evlat haline getirmek için çalışmış hep. Büyük kızı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İnşaat Teknikerliği Bölümü'nü, küçük kızı da Çanakale Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi'ni kazanmış. Erdem, bu gelişme üzerine akrabalarını İstanbul'da bırakarak Çanakkale'ye göçmüş. Şimdilik geçici olarak bir fırında çalışan Mükafat Erdem, kazandığı 300 lira ile çocuklarına bakıp ev kirasını ödemeye çalışıyor. "Daha iyi bir iş arıyorum ama bulamıyorum. Çocuklarımın yoluna baş koydum. Onları okutup bir meslek sahibi yapmak istiyorum." diyen Erdem, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün senede bir gün de olsa kadınların hatırlanmasına vesile olduğunu kaydetti. 

Erdem, "Ben o günü çalışarak çocuklarımın nafakasını kazanmak için geçiriyor olacağım. Tabi diğer kadınlar gibi ben de o günü evimde dinlenerek çocuklarımla birlikte geçirmeyi çok isterdim. Ama kader, bugünümüze de şükrediyoruz." dedi. 

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri