Halk ozanı Hacı Taşan, ölüm yıldönümünde anıldı

Sevilen halk ozanı Hacı Taşan, ölümün 26. yıl dönümünde Kırıkkale'de sevenleri tarafından anıldı. 

Kırıkkale Kültür Merkezi'nde yapılan programa Vali Mustafa Demirer, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Emniyet Müdürü Salim Akça, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Murat Çakmak, Hacı Taşan sevenleri ve vatandaşlar katıldı.

Programı hazırlayan İl Kültür Müdürü Seyfettin Topsoy ve Kırıkkale Dernekler Federasyonu (KDF), Başkanı Cemal Sertkaya, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı. 

Seyfettin Topsoy ve Cemal Sertkaya, Taşan'ın bozlak türküleriyle Kırıkkale ismini bütün Türkiye'ye duyurduğunu dile getirdi. Ardından Taşan'ı anlatan bir slayt gösterisi sunuldu. Öğrenci Koray Pekdemir, 'Bugün ayın ışığı' türküsünü seslendirdi. 

Daha sonra Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Halk Müziği Korosu, Ankara'da yedim taze meyveyi, allı turnam bizim ele varırsan, bugün ayın ışığı, helkemi suya daldırdım, sürüler içinde sürmeli koyun, çıbığına lülelim, giden tutulurmu ve Erciyes'ten duman kalktı türkülerini seslendirdi. 

Programın sonunda Hacı Taşan'ın ailesine çiçekler verildi. 

Gözyaşları arasında yapılan programı izleyen Hacı Taşan'ın eşi Naile Taşan (80), unutulduklarını belirterek, 300 TL ile geçinmeye çalıştığını söyledi. 

Hacı Taşan'ın oğlu Sondur Taşan da, babalarının adını kullanarak, birçok akrabasının Kültür Bakanlığı'nda iş sahibi olduğunu, kendisinin ise hala düğünlerde saz çalmaya devam ettiğini iddia etti. 


(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri