İstiklal Şairi Kayseri'de anıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 88. yıldönümü nedeniyle 'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy' konulu konferans düzenlendi.

Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen konferans İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Türk askerinin kahramanlığı neticesinde yazılan İstiklal Marşı'nın bir çok ülkeye örnek olduğunu ifade ederek, her yıl olduğu gibi bu yıl da İstiklal Marşı'nın kabul yıldönümü dolayısıyla bu konferansı düzenlediklerini belirtti. 

Daire Başkanı Durukan'ın ardından kürsüye gelen Kayseri Vali Yardımcısı Ali Mantı ise böyle anlamlı bir günde bu programın düzenlenmesinden son derece mutluluk duyduğunu ifade ederek programın hazırlanmasında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olmak üzere herkese teşekkür etti. 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Erciyes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevzat Özkan da İstiklal Marşı'nın yazılma süreci ve Şairi Mehmet Akif Ersoy hakkında ayrıntılı bilgi aktardı. Prof. Dr. Özkan konuşmasını Ersoy'un 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmak zorunda bırakmasın' diye tamamladı. Öğrencilerin yanısıra Türk Silahlı Kuvvetleri'nden subayların da katıldığı konferans sonunda Daire Başkanı Durukan Prof. Dr. Özkan'a plaket takdim etti. 

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri