Atatürk ve Fatih'in balmumu heykeli İstanbul'da  

Dünyaca ünlü "Saint Petersburg Balmumu Heykelleri" İstanbul'daki bir alışveriş merkezinde sergileniyor. Sergide, Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik dönemine ait heykeller de ilk defa yer alıyor. 

Küçükçekmece'deki bir alışveriş merkezinde dünyaca ünlü 49 tarihi ismin balmumu heykelleri sergiye açıldı. Fotoğraf görüntülerinden esas alınarak çalışılan balmumu heykelleri ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Sergide, Mustafa Kemal Atatürk, eşi Latife Hanım, Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Yunus Emre, Fuzuli, Cengiz Han, Lenin, Şeyh Şamil ve Dostoyevski gibi dünyaca tanınan birçok kişinin balmumu heykelleri yer alıyor. 

Sergi hakkında bilgi veren organizasyon yetkilişi Jale Kuşhan, "İlk defa burada Atatürk'ün gençlik dönemi ait ve Latife Hanım'ın kılık kıyafet devriminden sonra görüntüleri esas alınarak balmumu heykeller sergileniyor." diye konuştu. Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Nutuk okuduğu andaki görüntülerinden yararlandıklarını belirten Kuşhan, "Atatürk'ün balmumu heykeli de ilk kez İstanbul'da sergileniyor." şeklinde konuştu. Jale Kuşhan, rehberlerin ziyaretçilere heykeller ve balmumu sanatı hakkında bilgi de verdiklerini söyledi. 





(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri