Ermenilerden özür kampanyasının altında ne var?

Yard. Doç. Dr. Can: Ermeniler'den özür kampanyasının arkasında iç huzursuzluk çıkartma isteği var

Atatürk Üniversitesi(A.Ü) Güzel Sanatlar Fakültesi(GSF) öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr. Selman Can, Türkiye'deki kimliğini saklı tutan çok sayıda kripto Ermeni'nin bulunduğunu ve bunların özür kampanyası ile kendilerini ortaya çıkartıp, Türkiye'de yeni bir iç huzursuzluğa neden olmak istediklerini ileri sürdü.

Ermeni tehcirinin 100. yıl dönümüne denk gelen 2015 yılında Türkiye'nin Ermeni diasporası tarafından uluslararası platformlarda sıkıntıya sokulacağı iddia edildi. İl Halk Kütüphanesi'nce başlatılan kültür sohbetlerinin konuğu olan GSF öğretim Üyesi Selman Can, 'Ermeni meselesinin kültürel boyutu' konulu sunum yaptı. 

Can, Türk bilim adamlarının Ermeni tehcirinden daha tehlikeli olan sorunun kültürel boyutunu görmezden geldiğini savundu.Yar.Doç.Dr. Can, Ermenilerin 1915 tehricinin 100.yıl dönümü olan 2015 gelmeden Türkiye'yi masaya oturtup kültürel, toprak ve tazminat taleplerini kabul ettirmek için gerekli dezonformasyon eylemlerini başlattığını ifade etti. Ermeni sorunun kültürel boyutunun siyasi boyutundan daha büyük olduğuna dikkat çeken Can, "Özellikle son dönemde imza kampanyasıyla birlikte yapılmaya çalışan şeyler bir çok dikkat çekici. Benim şahsi kanatim şu ki imza kampanyası iyi niyetli değildir, bu devam edecektir. Amaç kripto Ermenileri ortaya çırartmak. Bu ne demek? Bu aslında tehcir sırasında, tehcire maruz kalmamak için Müslümanlığı seçenler ve savaş sonrasında dönmelerine müsaade edilip burada Müslüman olarak yaşayanlar kripto yani gizli Ermeniler bu imza kampanyasını düzenliyor. Özür kampanyasının amacı kripto Ermenilerin deşifre olmasını sağlamak. Türkiye'de bir iç kargaşa çıkartmaktır. Yani siz farkında olmadan etrafınızda olan, yapılmak istenen yeniden Ermeni milliyetçilik duygusunu uyandırmak, kendilerinin deşifre olmasını sağlayarak Türkiye'de bir başka huzursuzluk çıkartmaya yönelik imza kampanyası." diye konuştu. 

Yar.Doç.Dr. Can, 2011 Kış Oyunları öncesinde Erzurum'a Ermeni mezalimini anlatan kütüphane, abide ve anıtların yapılmasının Ermeni propagandalarını çürütmeye yarayacak bir fırsat olduğunu da sözlerine ekledi. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri