Akif, oratoryo ile anıldı

Korkuteli'nde öğrenciler Çanakkale Zaferi ve Şair Mehmet Akif'i oratoryo ile andı

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve öğrenciler Çanakkale Zaferi'nin 94. Yıl Dönümü ve Şair Mehmet Akif Ersoy'u şiir dinletisi ve oratoryo gösterisi ile andı. Korkuteli Belediyesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nın katkıları ile düzenlenen anma programı Papir Düğün Sarayı'nda yapıldı. Programın açılış konuşmasını İlçe Mili Eğitim Müdürü Halim İzgi yaptı. Müdür İzgi, konuşmasında şehitlerin vatan ve bayrak uğruna gözünü kırpmadan canlarını feda ettiğini, yetişen öğrencilerin de bu bilinçle yetişmesi gerektiğini söyledi. Kaymakam İbrahim Sevimli de Çanakkale şehitlerinin görevini yaptığını, şimdi görev yapma sırasının yeni nesilde olduğunu belirtti. Sevimli, Çanakkale'nin Mehmet Akif gibi şairlerin dizeleri ile günümüz gençliğine anlatabileceğini sözlerine ekledi. 

Günün önemi ile ilgili konuşmayı Askerlik Şube Başkanı Jandarma Personel Üsteğmen Volkan Onay yaptı. Üseğmen Onay konuşmasında, "Türk Milleti, Çanakkale Savaşı ile kendine olan güvenini yeniden kazanmıştır. Çanakkale Savaşı Kurtuluş Savaşı'nın önsözüdür. Şehitlerin gösterdiği fedakârlık ülkemizin geleceğini şekillendirmiştir" diye konuştu. 

Programda Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Zaferi'nin 94. Yıldönümü anma etkinliklerinde lise ve ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam İbrahim Sevimli, Belediye Başkanı Adnan Uğurlu ve Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Erkan Özçelik birer kitap hediye etti. Anma programı öğretmenlerin okuduğu Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden oluşan şiir dinletisi ve Korkuteli Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları oratoryo gösterisi ile son buldu. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri