Mevlâna Müzesi ziyareti yüzde 10 arttı

Mevlâna Müzesi'ni ziyaret edenlerin sayısı geçen yıla oranla yüzde 10 arttı

Mevlana Müzesi'nin ziyaretçi sayısı artıyor. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin "Gel" çağrısına kulak verdiği Mevlana Müzesi'ni, 2009 yılının 2 ayında 115 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Yetkililer, sayının bir önceki yıla oranla yüzde 10 arttığını kaydetti.

Türkiye'de yerli ve yabancı turistler tarafından en fazla ziyaret edilen müzelerin başında ilk sıralarda yer alan Mevlana Müzesi'nin, 2009 yılının Ocak ve Şubat aylarında ziyaretçi sayılarında artış yaşanıyor. ''Ne olursan ol yine gel'' sözüyle insanları birlik, beraberlik ve kardeşlik içersinde yaşamaya davet eden Mevlana'nın fikirlerini benimseyen farklı dinlere ve inanışlara mensup insanlar, dünyanın dört bir yanından müzeyi ziyarete geliyor. Her yıl ziyaretçi rekorları kıran Mevlana Müzesine, 2009 yılının 2 ayında da yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi. 

Mevlana Müze Müdürü Yusuf Benli, geçen yılın ocak ve şubat aylarında 86 bin 878 yerli, 17 bin 431 yabancı turistin ziyaret ettiğini açıkladı. Müdür Yusuf Benli, Mevlana Müzesi'ni bu yılın aynı döneminde 98 bin 517 yerli, 16 bin 500 yabancı olmak üzere toplam 115 bin 017 turist gezdiği kaydederek şunları söyledi: "Ocak ve Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre ziyaretçi artışı yaklaşık yüzde 10 olarak gerçekleşti. Bu yıl yabancı turistler içinde Japon ve Ruslar ilk sırada yer alıyor." 

Öte yandan 2008 yılında Mevlana Müzesi'ni yaklaşık 1 milyon 550 bin civarında kişi ziyaret etmişti. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri