Tokcan, Ankara'yı türkülerle ısıttı

Yılların eskitemediği sevilen türkücü Ümit Tokcan, kendisini dinlemeye gelen Ankaralıları türkülerle ısıttı.

ÜMİT TOKCAN, ANKARA'YI TÜRKÜLERLE ISITTI
Büyükşehir Belediyesi tarafından Devlet Tiyatroları Akün Sahnesi'nde dün gece gerçekleştirilen "Derin Köklerin Türküleri" programında Ankaralılarla buluşan Tokcan, kendisiyle özdeşleşen "Hekimoğlu" türküsüyle birlikte Yemen, Çanakkale, Köroğlu, Tatlı Dillim, Güler Yüzlüm, Ah Bir Ataş Ver, Altın Hızma Mülayim, Allı Turnam, Hem Okudum Hem Yazdım, Ben Ağlarım Yane Yane, Çekin Uşaklar Çekin, Dön Beri de Yüzün Göreyim" gibi yurdun dört bir yöresinden sevilen türküleri seslendirdi.

Hiç ara vermeden iki saat boyunca sahne alan Tokcan, performansıyla gençlere taş çıkartırken, kendine özgü sesinden bir şey kaybetmediğini de dosta-düşmana gösterdi. Şef Kemal Günüç yönetiminde Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ekibi, TRT ve Alegria Oda Korosunun da kendisine eşlik ettiği Tokcan'ı çok sayıda Ankaralıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, Tarım Ve Köyişleri Eski Bakanı Sami Güçlü ile bazı belediye bürokratları da izledi.

SALEP İKRAMI
Müzik Direktörlüğünü Mehmet Erdemli'nin, Yönetmenliğini Ali Rıza Yarar'ın yaptığı ve Tolga Tecer'in anlatımıyla renk kattığı muhteşem konserin ardından salonda davetlilere Büyükşehir Belediyesi tarafından salep ikram edildi. Zaten Tokcan'ın derin türküleriyle ısınan şanslı Ankaralılar, salepi de içince dışarıda kendilerini bekleyen ayaza rağmen üşümediler.

GECEYE GÖLGE DÜŞÜREN OLAY
Güzel geceye gölge düşüren tek olay ise, otobüslere ve metroya asılan afişlerle haberdar olarak bu konsere gelen 100 civarında sanatseverin "davetiyeleri olmadığı" gerekçesiyle salona alınmamalarıydı. Uzun süre kapı girişinde ayakta bekleyen kalabalık, belediye görevlilerine tepki gösterince, konserin başlamasına kısa bir süre kala "kerhen" de olsa içeriye alındılar.

USTALARA SAYGI KONSERİ HAFTAYA
Dileriz, umuma açık yerlere afişler asarak üstelik davetiyeyle girileceğine dair bir not veya rezervasyon telefonu yazmayarak gelenleri sıkıntıya düşüren bazı işgüzar belediye görevlileri, gelecek haftaki konserde aynı yanlışlığa düşmezler. Yeri gelmişken söz konusu konserin 28 Ocak Pazartesi günü saat 20:00'de Kocatepe Kültür Merkezinde gerçekleştirileceğini duyuralım. Yine Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek konserde, geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören "ustalara saygı" konsepti çerçevesinde merhum sanatçılar Barış Manço, Cem Karaca, Tanju Okan ve Fikret Kızılok'un anılarda yaşayan şarkıları Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından çeşitli solistler eşliğinde sunulacak.

Rıfat YÖRÜK/Habervaktim/Ankara

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri