Zeytin fotoğrafında Yunanistan'a altın

Zeytin konulu fotoğrafta altın madalya Yunanistan'a gitti

Merkezi İzmir'de bulunan Zeytindostu Derneği'nin, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliği ile düzenlediği, dünyanın ilk "Zeytin ve Zeytinyağı" konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı. Dokuz ülkeden 78 sanatçının 249 fotoğrafla katıldığı yarışmada Yunanistan'dan Savvas Kois, "Gods Gift" adlı fotoğrafıyla altın madalyanın sahibi oldu. 

Zeytindostu Derneği Başkanı Metin Ölken, Yusuf Tuvi, Tayfun Kocaman, Ömer Bakan ve Tahir Ün'den oluşan jüri, dernek merkezinde yaptığı değerlendirme toplantısında ödül kazanan ve sergilemeye değer bulunan fotoğrafları belirledi. TFSF temsilcisi Zafer Tunalı'nın gözetimindeki değerlendirmede Türkiye'den Önder Turacı "Emek-2" adlı fotoğrafıyla gümüş, İngiltere'den Peter Rees "Olive Grove Montalcino" adlı fotoğrafıyla bronz madalya kazandı. Ayrıca altı mansiyon, Zeytindostu Derneği özel ödülü ve sponsor ödülünü kazanan fotoğraflar da belirlendi. Jürisi, 46 fotoğrafı ise sergilemeye değer buldu. 

Ödül töreni ve sergi, önümüzdeki günlerde İzmir'de düzenlenecek. Sergi de çeşitli illerde ve yurt dışında tekrarlanacak. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri