Kara tren köylere kitap götürecek

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), köylere kütüphane kuracak.

Antalya'da başlayan köy kahvehanelerine kütüphane kurma çalışması, demiryolu güzergahında bulunan bütün köyleri kapsayacak şekilde genişletiliyor. Vatandaşlardan toplanan ansiklopedi, dergi ve kitaplardan oluşan setler 'kara trenle' köylere ulaştırılacak. Şimdiye kadar 2 oda dolusu kitap toplayan TCDD yönetimi 200 köy kahvesine kültür köşesi yapacak. 

Projenin ayrıntılarını Cihan'a anlatan TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek, demiryollarında çalışan ihtiyaç sahibi memur ve işçilerin çocuklarına kırtasiye yardımı yaptıklarını söyledi. 

Okulların kapandığı hafta sünnet şöleni yapacaklarını dile getiren Duman, demiryolcu işçi ve memur çocuklarını sünnet ettireceklerini belirtti. 

İnternetin gelmesiyle kenara atılan kitapları köylere ulaştırdıklarını ifade eden Duman, "Demiryolu güzergahında bulunan köylere kitap kampanyası başlattık. Köy kahvelerindeki köylüler kültürel dergilere baksınlar diye trenlere bu kitapları paketleyip köy kütüphaneleri oluşturacağız." dedi. 

Son olarak Antalya'nın bir köyünde kitapları gönderip kütüphane kurduklarını kaydeden Dumar, 2 oda dolusu kitap oluştuğunu, tasnifin tamamlanmasının ardından trenlerle köylere göndermeye devam edeceklerini vurguladı. 

Ansiklopedi, dergi ve diğer yazılı ürünleri toplamayı sürdürdüklerine dikkat çeken Duman, "100-200 köy olabilir. Dışarıdan kitap bağışı olduğu sürece çok sayıda köye ulaştırmayı düşünüyoruz bu kütüphaneleri." diye konuştu.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri