Sivaslılar Aşık Veysel'i yad etti

Sivas’ın yetiştirdiği ünlü halk ozanı Âşık Veysel Sivaslılar Vakfında A.Turan Şan, Rahmi İbicek ve Ali İbicek’in Veysel den türküler okuyarak hatırası yâd edildi.

Sivaslılar Vakfı Gençlik Kolları Başkanı Muhdet Coşkun açılış konuşmasında “Veysel’in Türk kültürünü katkısı ortadadır. Ünlü ozanımızın çoğu klasik türkülerimizdir; “Sivas ellerinde sazım çalınır”, “Uzun ince bir yoldayım”,  “Benim sadık yarim kara topraktır”, “Güzelliğin on para etmez”, “Kızılırmak seni seni” ve daha bir çok türküsü. Veysel hiçbir zaman ayrımcılık yapmamıştır.
Her zaman birliği savunmuştur. Türküleri ve şiirlerinde Türk-İslam sentezine harmanlamıştır. O bizden biridir herşeğiyle yerlidir” dedi. Daha sonra kısa bir selamlama konuşması yapan Sivaslılar Vakfı Başkanı Muhsin Kaya söz alarak günün anlam ve önemine dair kısa bir konuşma yaptı.
 
Geceye yoğun bir katılım oldu. Sivaslı Sivil Toplum Kuruluşları yanı sıra Emekli Albay M. Sadi Polat, Uzman Dr. Muhsin Akın, Dr. Akın Cevher, Dr. Necdet Polat, Emekli Yargıtay Üyesi Dursun Gürlek, Doç. Dr Yahya Fidan, Doç Dr. Arif Yakın, Kitapevi sahibi Mehmet Varış ve İş Adamı Av Abdurrahman Karaalioğlu.
 
Daha önceden belirlenen programları nedeniyle gecemize teşrif edemeyip telgraf çeken; Sn. T.C Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurutulmuş, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli, İBB Başkanı Mimar Kadir Topbaş, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Saadet Partisi Sivas Belediye Başkanı Adayı Osman Seçilmiş, BBP Sivas Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babaşçu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri