Zürih Kitap Fuarında 10 bin Türkçe eser

Zürih'teki kitap fuarında 10 bin Türkçe eser gurbetçileri bekliyor

İsviçre'de bu yıl üçüncüsü düzenlenen Zürih Kitap Fuarı'nda 110 yayınevinin 10 bin Türkçe kitabı yer alıyor. Fuar, 29 Mart'a kadar açık kalacak. 

Ülkedeki Türkleri kitaplarla buluşturmak amacıyla üç yıldan bu yana düzenlenen fuar, Zürih yakınlarındaki Regensdorf'ta Trend Kitabevi ve Sera Vakfı tarafından düzenleniyor. Fuarın ilk günlerindeki ilgi, organizasyon sahiplerini sevindirdi. 

Fuar yetkilisi Kadir İldem, "Bu yıl kitap çeşitlerimiz daha da arttı. Çocuk yetiştirmeden, gençlik psikolojisine, dini kitaplardan biyografilere kadar çok farklı alanlarda eserler var. İlk iki seneye göre biraz daha tecrübe kazandığımız için bu fuarın çok daha başarılı geçeceğine inanıyorum" dedi. 

Fuara kızları ile gelen Selçuk ve Gülden Üzmez çifti, "İsviçre'de Türkçe kitap bulmak Almanya'ya göre daha zor. Bu tür organizasyonlar önemli bir boşluğu dolduruyor" dediler. Esra Şahin isimli gurbetçi, "Çocuğumu yarınlara daha iyi hazırlayabilmek için kendim ve oğlumla ilgili kitaplar almaya geldim" diye konuştu. Zürih'te yaşayan Özer Özkan ve İbrahim Şahin ise, Türkiye'deki aktüel gelişmeleri yakından takip ettiklerini, bu yönde yazılmış kitaplara ilgi duyduklarını kaydettiler. 

Zürih Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde, yazar Vehbi Vakkasoğlu 21 Mart'ta bir konferans verdi. 22 Mart'ta ise yazar Cemil Tokpınar konuştu. 28 Mart'taki konferansın konuşmacısı ise yazar M. Ali Bulut olacak. 


(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri