Halk mı cahil, darbeci paşalar mı? (KARA MİZAH)

"Halk cahil. Demokrasinin 25-30 sene daha askerin himayesinde gitmesi lazım" diyen darbeci emekli paşaların internete düşen söylemleri duyanları hayal kırıklığına uğratıyor. Türkçeyi çok kötü kullanan cuntacı paşaların bir cümle içinde beş-altı kez 'şey"

"Demokrasi özürlü" oldukları bilinen darbeci paşaların bol 'şeyli' bozuk cümleler kurarak "konuşma özürlü" olduklarının da anlaşılması sevenlerini bile sükut-u hayale uğratıyor.

İşte eski şey yani orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın şeye düşen son şey kaydından bol "şeyli" bir bölüm. Okuyunca çok şedeceksiniz yani hisleneceksiniz;

HALK CAHİL, BİZ DE ONLARIN HAMİSİ

"Halk cahil... Yani efendim demokrasi, insan hakları, özgürlük bunların hepsi bahane. Fevkalade tehlikeli.. Şey cumhurbaşkanını şey seçmesi... bir de Türk şeyin halkın seçmesi, kadar tehlikeli bir şey yok çünkü Türkiye Fransa, İsviçre değil halk cahil... 25-30 sene askerin himayesinde gitmesi lazım demokrasinin, Türkiye'nin... Tabii bunlar gene böyle şeyler yaparlarsa asker bugün dur der... benim istediğim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin başkanlığında bir koalisyon... N.S. Milli Eğitimi a'dan z'ye değiştirecek. İlk iş şeyi halletmek lazım Milli Eğitimi hemen düzeltmek lazım, milli eğitimi a'dan z'ye kadar düzeltmek lazım. İnşallah bu Nur Serter kazanır da... bizim Encümen-i Danişte, onu da sonradan aldık biz kazanır da Milli Eğitim Bakanı olur, üniversitede rektör yardımcısı..."

***

"Daha 25-30 sene askerin himayesinde gitmesi lazım demokrasinin, Türkiye'nin. Hemen Onur Bey'e söyledim, gerekirse yargıya müracaat edecekler. Böyle şey olur mu? Bülent Tanla bana bildiri metnini okudu.
Asker müdahale etmesi lazım. Bugün sabah Bülent Tanla geldi. Orduevinde oturduk biraz. 1 saat 1,5 saat kadar bugün yarın şey yayınlayacak, bildiri. Metnini okudu. Ülke bu vaziyete gelirse asker müdahale etmesi lazım."

"Hikmet Çetin alternatif cumhurbaşkanı adayı. Dün Hikmet Çetin'le konuştum. Gazetede bir şey okudum, 'Hikmet abi etrafında yeni bir parti' diyor. Çok canım sıkıldı. Akşam aradım, dedim 'Ya Hikmet Bey bu ne anlama geliyor? Hakikaten doğru mu? dedim. 'Efendim çok zorlanıyorum' diyor valla ben size bir şey söyleyeyim, dedim ben sizin dostluğunuzu gördüm. Ondan sonra büyük itibarınız var. Bir bu değerli şeyiniz hatta size dedim ben ilk defa söylemiştim. Benim cumhurbaşkanı adayım sensin diye söylemiştim. İki sene evvel. Ondan sonra bu dedim şeyi bırakın hangi parti sonradan adam oldu? Girersiniz yüzde bir, ondan sonra sıradan bir lider olursunuz. Lider bile olamazsınız. Bu dedim çok önemli. 'Valla ben de öyle düşünüyorum' dedi. 45 dakka konuştuk. O zaman senden ricam şeyle konuş, Erkan Mumcu ile konuş. Ondan sonra bana geldiler ne yapalım dediler."

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Kara Mizah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri