Doktordan gıybete karşı reçete

Dr. Senai Demirci, en yaygın hastalıklardan biri olan gıybetle ilgili olarak "reçete" hükmünde bir kitap kaleme aldı. İlk baskısı 20 bin olan "Söz Yangını" isimli bu eser büyük ilgi görüyor. TİMAŞ yetkilileri kitabın ikinci baskısına hazırlanıyor.

GIYBET GÖNÜLSÜZLERİ PLATFORMU

"Gıybet Gönülsüzleri Platformu"nun da öncüsü olan doktor, televizyoncu ve yazar Demirci, büyük ilgi gören bu kitabında "gıybet etmemek, 'Allah'ı görür gibi yaşama' çabasıdır" diyor. Gıybet hakkında yanlış bildiklerimizi öğrenmek için güzel bir vesile olan kitap, "99 esma 99 özür" başlıklı özel bir bölümle sona eriyor.

TİMAŞ yayınları arasında çıkan 175 sayfalık "Söz Yangını" (Gıybetin y/aktığı dudaklardan k/özlü sözler) isimli kitabın arka kapağında yazar okuyuculara şu çağrıda bulunuyor:

Allah' görür gibi yaşamak...

Gıybet etmemek, 'Allah'ı görür gibi yaşama' çabasıdır. Allah'ın duyduğunu bilerek konuşma duyarlılığıdır. Allah'ın işitmesine göre nefes tüketme inceliğidir. Allah işitmiyormuş gibi konuşmak günah değil mi? 
 
Bir insanın, gıyabında da onurunun korunduğu, olmadığı yerde de saygı gördüğü, işitmediği kapı arkalarında da hatırının sayıldığı biricik medeniyetin mensupları olarak, gıybetsizliğe davet ediyoruz sizi. Gıybet Gönülsüzlüğüne...

Hep birlikte, sözlerimizden çıkan yangını söndürelim diye."

Kitabı tüm Habervaktim dostlarına tavsiye ediyor ve Cumanızı tebrik ediyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri